5 entry daha
  • google'ın araç infotainment sistemleri marketinde yaptığı denemedir. yeni bir os* değildir; android telefonlara bir app olarak gelir. app açıldığında, normalde bir os'in sunmasını bekleyeceğiniz arama yapma, mesaj gönderme, google hangouts arayüzü gibi tuşlar belirir.

    telefon ve diğer applerle iletişim işlerinin hepsi google play üzerinden yapılır. bunun sayesinde android auto, tüm sistemlerde kolaylıkla güncellenebilecek bir app olarak kalır, android'in şu anki durumu gibi her telefon için ayrı güncelleme gerekmez.

    google'ın oluşturduğu api ile aracın bulunan ekranlarına, tuşlara (misal direksiyondakiler), touch-screen ve diğer infotaiment kontrol aygıtlarına, hoparlörlerine, mikrofonlarına vs. erişimi vardır. yani google sizi dinleyebilir, hissedebilir ve sizinle konuşabilir*. tüm ui* çizimi telefonda yapılır, h.264 ile kodlanır ve aracın ekranlarına gönderilir. mikrofonlar ve hoparlörler ile sesli komutlar verilebilir, android auto mesajı tekrar okur ve onaylamanızı ister.
    örnek (s: sürücü, a: android auto):
    s: send a hangouts message to bob, 'hi how are you?'
    a: ok, here's your message to bob 'hi, how are you?' do you want to send it?
    s: yes.

    güvenlik regülasyonları sebebiyle tüm tuşlar büyük ve dikkat çekicidir. müzik appleri google'ın daha önceden oluşturduğu arayüze bağlanarak çalışır; tuşların renkleri ve fonksiyonları değiştirlebilirken yerleri ve büyüklükleri değiştirilemez. arayüz stok sistemlere kıyasla daha kolay kullanılır, göze daha hoş görünür.

    bir önemli özellik de gps, görüntüleme, hoparlör gibi sistemlerin araca bırakılması ile çok büyük şarj tasarrufu sağlanması. daha basitçe söylemek gerekirse android auto'yu kullanmak, oyun oynamaktan çok kulaklıkla müzik dinlemek gibidir.

    kişisel görüşüm daha çok yeni olduğu, kullanılacaksa olgunlaşması için beklenilmesi gerektiği yönündedir.
125 entry daha
hesabın var mı? giriş yap