1 entry daha
  • temel dinamik su: ben otisabi olarak, istedigim yazarlarin entrylerini gormeme (ignore list) hakkina kavusuyorum, bununla da kalmiyor vekaletname verdigim yazarlarin ignore ettigi yazarlari gormuyorum, duymuyorum, actigi basliklara da denk gelmiyorum. ayni sekilde bana vekaletname veren yazarlar da benim ignore ettigim yazarlari ve entrylerini goremiyor.

    bu fikre ulasmamda ki temel saik sudur: herkes "kendisine ve kendi cevresine ait" bir sozlukte yasamak istedigi, boylesi bir sozluk icinde moral ve motivasyonunu sag ve salim tutabildigi icin, sadece kendi sozlugunu, ve kendi cevresinin gordugunu gorebilmelidir. gozden uzagin gonulden de, asabiyetten de uzak olacagi bir "cerceveden bakilan sozluk 1999 daki "bir avuctuk ne guzeldi, idaresi kolaydi" simulasyonunun olusumuna da temel olusturacaktir.

    bu saik cercevesinde olusturulmasini onerdigim yontem de yine subjektif kistaslari olan kisi ve zumrelere ters gelen, uymayan "cirkinliklerin yokolmasi"ndan ziyade bireysel "haklar ve zevkler muhafazasi" esasina dayanmaktadir. yani yontem nefret ettiklerimizi yok etmek, yok olmasini dilemek, bu ugurda tesekkul olusturmaktan degil, bireysel ve "karsilikli temizlik ve guvene dayali" sivil inisiyatiften gecmektedir.

    sanssizligimiz odur ki, boylesi uygulamalar reel hayatta yapilamadigindan daima hukukun pre-emptive duzenleyiciligine mahkumuz. ama sanal camia oyle mi ya? isteigimiz gorunuyor, istemedigimiz gorunmez oluyor. gorunmez ve yasanmaz olanin da derdi kimse germiyor.
63 entry daha
hesabın var mı? giriş yap