3 entry daha
  • ama eger agb ukteden dolmaysa ilk entryde bir uyarici yildiz ve unlem oluyor, yaninda da checkbox bu durumda istersek kim oldugunu bilmeden uktecisini ignore edebiliyoruz: "bu ukteyi verenin amina koyayim, bir daha da ne uktesini, ne de ukteden dolma basligini goremeyeyim duyamayayim". eyvallah, ne ukteyi verenin adini duyduk, ne bildik ama ignore liste aldik. sevdigimiz bir arkadasimiz eger boyle bir ukte acmis ise: pop up acilsin: desin ki "yalniz bu ukteyi badilistinizden bir mal vermis, yine de mal listesine alayim mi?". uktede gizlilik esas oldugundan nikini ifsa etmeden usulce badi listinizden mal listesine kayan bir ismi gorup, mal dostlarinizi taniyabilirsiniz (badi listinizden mal listinize gecen birisinin ignore list i de otomatik olarak pool'unuzdan kalkacaktir. lan kod yazmiyorum, ne kadar rahat boyle buyurmasi). ya da malsa da dostumdur, bir bildigi vardir diyerek bireysel itimadiniz ile onu badi listenizde tutarsiniz.

    simdi sadece bir baslik sayesinde hem kendinizin hem de size itimad edenlerin listesinde bir mal'i bir amdan gotten basligi yok etme sansina eristiniz. ayni anda sozlugu tarayan badi listinizin bireysel ignore gonulluleri belki sizin icin calistiklarini dahi bilmeden hizla agbleri imha edecekler, agb sahiplerinin haberi olmayacak. kisa bir sure icinde en kallavi imha ekibinin, en sahane moderatorun dahi yapamayacagi kadar cok agb entry baslik, yazar yok olacak, hos bir sada olarak kalacak.

    bu noktada sistemin kimi karmasikliklara sebbeiyet evrmesi de muhtemel: bunlardan su anda aklima geleni (az evvel uydurdum insaf) sizin mal listenizdeki birisinin, sizi gorevlendirmis birisiyle uyusmamasi, catismasi gibi problemler olabilir.

    misal: otisabinin badi listesinde huger var (ki var, hugeristim). x yazarin ignore listesinde ise huger var. ben x yazara itimad edersem kollektif ignore listine tabi olsam, hugerin entrylerini de ignore tmis mi olurum? hayir, olmam! zira benim badim, elalemin mal'indan once gelir. benim onceliklerim olanlar muaf tutulur, x kisinin listesindeki diger mallar listeme eklenir.
61 entry daha
hesabın var mı? giriş yap