66 entry daha
  • doğruyu söyleyenin dokuz köyden kovulmaya çalışılmasıdır. * (ayrıca, hatalı bir ifadedir. zira, 15 gün gibi geçici bir süreden söz ediliyor. o da doğruysa tabii, sahte haber falan değilse.)

    ancak nafiledir. zira, atı alan üsküdar'ı çoktan geçmiştir. canan hoca, bu toplum için (ve tüm dünya toplumları için) gerçekten çok önem arz eden bir konuda, çok önemli -devrim niteliğinde- bir iş başarmıştır. gıda/tarım tekelleri ve ilâç şirketleri güdümündeki kıçıkırık uzmanların (siz isterseniz pabucumun hekimleri de diyebilirsiniz; bence sakıncası yok) ve onların yancısı niteliğindeki kimi meslek grubu mensuplarının (meslek mensuplarının tamamını değil, belli bir bölümünü kastediyoruz, çürük elmaları yani) yanlış ve bilime aykırı yönlendirmeleri yüzünden yıllarca "sağlığa zararlıdır" diye korka korka yediğimiz, uzak durduğumuz, ailemize/çoluk çocuğumuza yedirmemeye çalıştığımız ve her biri sağlık açısından birer cankurtaran simidi niteliğindeki tereyağı, yumurta, kırmızı et, tam yağlı doğal yoğurt/süt/peynir, zeytinyağı, kaymak, ceviz/fıstık/fındık/badem.. gibi ürünleri gönül rahatlığı ile yiyebiliyoruz artık sayesinde. daha sağlıklı, daha formda, daha enerjik, daha mutlu, huzurlu.. bireyler oluyoruz. (nitekim, bingür sönmez çıkıp "yıllarca yumurta yedirmediğim hastalarımdan özür dilerim" deme yürekliliğini göstermişti hatırlarsanız.)

    kadın açıkça "ben bilmem bitkileri, otları falan" diyor kendisine bitkisel destek tedavileri vesaire sorulduğunda (bilmediğinden değil elbette; anlayan anlıyor zaten anlayacağını); hâlâ kendisini bu alanla ilgili sanan gerzekler var affedersiniz. tıpkı; çift branşlı uzman hekim (kardiyolog ve dahiliyeci) olduğu halde, kendisini diyetisyen sanan "naifler" olduğu gibi.

    bilinçsiz hastalar üzerinden doktorumsu/diyetisyenimsi işbirliği ile kurulan saadet zinciri içinde mutlu mesut yaşayıp gidenlerin tekerine çomak sokulması sonucunda bu tip şeylerin yaşanması normaldir, ilk de değildir zaten. ancak, dediğim gibi, nafiledir. ok yaydan çıkmıştır artık bir kere. geçmiş olsun.

    kitapları da satış rekorları kırıyor canan hoca'nın ve kırmaya da devam edecek. çünkü, yazılanları uygulayan insanlar sağlıklarına kavuşuyorlar. bunu da aç kalarak, kas kaybederek, sağlıklı olayım derken ek hastalıklara yakalanarak ve sonunda da ruh sağlıklarını bozarak veya kaybederek değil; insan gibi, yeterli miktarda, lezzetli, sağlıklı, doğal besinlerle ve hafif, bünyelerine uygun kısa günlük yürüyüşlerle başarıyorlar.

    eline sağlık canan hoca; iyi ki varsın. tanrı sana uzun ömürler versin de, sen de bizleri bilgilendirmeye ve hayatlarımızı güzelleştirmeye devam et. ayrıca;sosyal medyadaki her biri birbirinden güzel, esprili caps'leri okumaya ve gülmeye devam edebilelim. (ki canan hoca, bir programda, kendisi için yapılan bu tür esprilere çok güldüğünü ve çok yaratıcı bulduğunu belirtmişti.) misal;

    (bkz: baklava yedin öleceksin),
    (bkz: şişman şişman konuşup sinirimi bozma benim)

    gibi.

    not: aklıma estikçe ilâveler yapılacaktır. zira söylenecek çok şey var bu konuda.
384 entry daha
hesabın var mı? giriş yap