10 entry daha
  • öncelikle,
    allah düşmanımın başına vermesin hastalıkları veri tabanı.

    havuzda ya da denizde ama özellikle havuzda insan gibi değil de hayvan gibi hareketlerinizin sonucu olan kulağa su kaçma hadisesinin çıkarılamaması ile oluşur. bak arkadaşım eğer kulağına su kaçtı ve sen bu suyu çeşitli yöntemler ile çıkaramadıysan hemen ama çok acil bir kbb’ciye git. ondan vakum ile suyu çıkarmasını iste. ben bunu yapamadım ve kulağımda su yaklaşık 20 saat boyunca kaldı.

    bu yirmi saat boyunca suyu çıkarma adına yaptıklarım:

    *elimi vakum işlevi haline getirip pompalamak.
    *tek ayak üzerinde saatlerce zıplama.
    *bilhassa tekrar su kaçırıp tamamen çıkmasını ummak.
    *kulağıma taş koyup başka bir taşla o taşa vurmak.
    *gliserin damlatmak.
    *çaresizlikten sabahın 4’ünde nasıl olsa burnumu açıyor, belki kulağımı da açar deyip kulağa otrivine püskürtmek. (sakın ola yapmayın)

    akabinde bir telefon doktoru sayesinde alkol borik denilen alkol, asit ve oksijenli suyun karışımı olan bir sıvıyı kulağımdan taşana kadar 2 saatte bir uyguladım. bir sonuç alamadım. tam tersine daha kötü oldum. bu arada dayanılmaz ağrıyı 3 saatte bir aldığım cataflam ile sonlandırabiliyordum. 5 gün üst üste deliksiz uyuyamadım. sabah 3 ile 5 arasında sürekli uyandım, ağrı kesici aldım, bir süre sonra uyuyabildim. yani ya kafanızı duvarlara vuracaksınız ya da o ağrı kesicilerden 3 saatte bir alacaksınız.

    nihayet bir kbb hastanesine erişebilmiştim. doktor, bu kulağı şuan çöpe atabiliriz demişti. neyse kulakta ne var ne yok çekti vakumla. 2 adet damla, bir antibiyotik ve efsanevi bir ağrı kesici verdi. kulağımda ödem oluştuğundan, damlalar ve alkol borik içeri akmıyordu. yaklaşık beş santimetre uzunluğunda bir bezi ilaçlayıp kulağıma soktu. damlaları beze damlatıyorduk bezden de kulağıma gidiyordu falan. veli hasıl 8 gün çektim bu işkenceyi. elim kolum kırıldı. bir ton ağır grip geçirdim falan ama hepsi hikaye imiş. bunun acısı ve süreci çok başka.

    tavsiye,
    insan gibi yüzün. kulağınıza bir sıvı kaçarsa ve 2-3 saat içinde kendi imkanınız ile çıkmaz ise, hemen doktora gidin.

    şu entry’i yazarken bile soğuk soğuk terledim.
145 entry daha
hesabın var mı? giriş yap