3 entry daha
  • buna neden windows mağazası denmediği de bir muamma.
    her neyse, microsoft'un pek çok insanın ana disk olarak ssd kullandığını, ama bu disklerinin boyutlarının depolama amaçlı diğer disklerin boyutlarının yanında epeyce küçük olduğunun bir türlü farkına varamadığının bir başka örneği.
    bu salaklık yüzünden outlook 2010 kullanmaktan vazgeçmiştim, çünkü "yıl olmuş 2015", outlook veri dosyasının yerinin değiştirilmesine izin vermiyor microsoft, gmail hesabımda yüzlerce yıllık mailleri tutmaktan "hoşlanıyorum", çünkü bu mailler (aldığım ve gönderdiğim dosyalar) aslında iş geçmişimi bir anlamda yedeklememi, bir sıkıntı olursa dosyalara kolaylıkla erişmemi sağlıyor. ama outlook efendi bu hesabı kullanmak için ssd üzerinde "25 gb" yer kaplıyor. şaka gibi, e insanın beklediği ne oluyor, bari diğer diske taşımama izin ver, beni delirtme, hayır, mümkün değil.
    windows 7'de temp klasörünü de başka nedenlerle 25 gb'a çekince ssd'nin üzeri şenlik gibi oluyor cidden, 50 gb alakasız dosya. windows 10'un temp performansını da göreceğiz bakalım.
    şimdi aynı saçmalık bu microsoft store, windows store, windows mağazası veya adı her ne boksa, bunun için de geçerli. indirilen "uygulamaların" kayıt yerini "c" sürücüsü, yani ssd dışında bir yere alamıyorsunuz. microsoft'un bu kafasıyla her biri 1 gb'ı geçen oyunları telefonda neyse de, bilgisayarda kime satacaklarını cidden merak ediyorum. hadi ben baştan eşek kadar para verip 240 gb almıştım ssd'yi, 120 gb ssd kullanan insanlar "nereye indirecekler"?
    bu saçmalığı steam, blizzard falan bile yapmıyor, diğer diske kur diyorsun, efendi gibi kuruyor.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap