53 entry daha
  • belediyeler ne önlem alır bilemem ama muhtemelen zombi salgınında herhangi bir günün bir saatlik rutini şöyle olurdu;

    yıl 2023;

    zombi salgını dünyayı ele geçireli üç sene kadar oldu. insanoğlu-zombi savaşında epey mesafe katetmiş olsa da salgını yoketmeyi başaramadı. dünyada insan nüfusu kadar zombi nüfusu oluştu. virüsün yok edilemeyeceğini anlayan insanoğlu bunun yerine zombileri topluma entegre etme yolunu seçti. batı ülkeleri doğuya nazaran bu entegrasyonda daha başarılı oldu. bizi ilgilendiren kısmı ise güzel ülkemiz türkiye tabi. bakalım içinde an itibari ile 40 milyon zombi barındıran ülkemiz durumla nasıl başa çıkıyor:

    sayın cumhurbaşkanımız, liderimiz, canımız, büyük adam, memletimizin gözbebeği az sonra türk zombiler için yaptırdığı diş hastanesinin açılış konuşmasını yapacak!ve işte, işte, işte o geliyor! alkışlarımız onun için! ve karşınızda sayın cumhurbaşkanımız!

    reis-i cumhur: sevgili halkım! vatandaşlar! aziz milletim! uzun yıllar önce çıktığımız yolculuğumuzda tam 15 yılı geride bırakmış bulunuyoruz. bugün burada dünyanın gidişatında önemli bir kilometre taşı olan zombi salgınının 3.yılını idrak ediyoruz. bu salgın sadece dünya için değil, türkiye için, bütün milletimiz için bir milat oldu, yeni bir başlangıç oldu. 3 yıl içinde türkiye adeta karanlık bir tünelden aydınlığa çıktı. bu dönem içinde aziz milletimiz gerek insanı gerek zombisi bizi bir an bile yalnız bırakmamıştır! biz de bu iyi niyetlerin karşılığını vermek için, bu güzide zombi diş sağlığı merkezimizi açıyoruz! (alkışlar, sloganlar) kurdelayı kesmek için zomder genel başkanını sahneye davet ediyorum.

    zomder başkanı: öncelikle sayın cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. zomder başkanı olarak biz 3 yıldır alnımız açık, başımız dik bu zombi arkadaşlarımızın daha iyi şartlarda yaşaması, yani yaşaması derken, yani, işte neyse onun için çalışıyoruz. biliyorsunuz sayın cumhurbaşkanımızın çabalarından önce zombi kardeşlerimiz yeri geliyor yatacak mezar, yeri geliyor yiyecek beyin bulamıyorlardı! hatta bazı illerimizde beyni karneyle dağıttıklarına dair duyumlar aldık! oysa şimdi öyle mi? şimdi beyin bedava! bunlar hep sayın cumhurbaşkanımızın sayesinde. bu yüzden kendisine teşekkürü bir borç bilirim! kurdelamızı kesip açılışı yapmadan önce bir zombi kardeşimiz açılış şerfine kendi yazdığı şiiri seslendirecek. (korumalarına döner) şiir okuyacak zombi nerde lan?

    koruma: burada başkanım. (zombiyi elleri kelepçeli, boğazında bir zincirle kürsüye iteler). oku arkadaşım. (eline bir kağıt tutuşturur)

    zombi:

    rööooaar ghhaaa arghh
    zaaaa arrraa ghhaaa
    ghhoooouuuuu
    argghhh röööö arhggg
    (halk arasında anlamaz bakışlar,huzursuz sesler)

    zomder başkanı: alın şunu, alın şunu ordan. anamıza mı küfrediyo şiir mi okuyo belli değil. öhöm öhöm, aziz milletim! işte zombi kardeşlerimizin durumu bu. biliyorsunuz bir de diş sağlığı konusu var. o konu çok önemli. zombi kardeşlerimizin diş sağlığı iyi olacak ki temiz temiz ısırsınlar, temiz temiz yesinler. biliyorsunuz temizlik imandan gelir...

    araya reklamlar giriyor. ben bütün bunları evde televizyondan izliyorum. hayat artık o kadar absürd bir hal almış durumda ki bunlar normal şeylermiş gibi bir sakinlikteyim. reklamların ardı arkası kesilmiyor. özellikle istanbulda zombiler için inanılmaz fırsatlarla dolu inşaatlar yapılıyor. zombioğlu firması çok revaçta. zombioğlu my hell, rip istanbul, maslak zomhattan gibi lüks projelerin yanısıra devlet eliyle de bir sürü proje yapılıyor. dar gelirli zombiler için toki istanbul virüsşehir adıyla 5.000 konutluk bir projeyi hayata geçiriyor. bir an durup 40 metrelik evimde eşime bakıyorum. sonra tekrar televizyona bakıyorum. olsun, en azından insan kalmayı başardık diye düşünüyorum. beynim iyice sulanıyor artık. evden çıkıp gss prim borcunu (evet hala devam ediyor ama zombiler ödemiyor) yatırmak üzere televizyonu kapatıyorum..

    ps: noktalamalar vs. için üzgünüm. umarım düzeltirim. şenlikle!
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap