84 entry daha
  • bana kalırsa kesinlikle bitmiş değil, bilakis devam ediyor. ne pkk'nın şehirlerin orta yerinde bomba patlatmasını, ne tsk uçaklarının köyleri bombalamasını sürecin bitişi olarak görmüyorum. bilakis bir düğüme varıldı, kontrollü, son derece kontrollü bir şiddet iki tarafça bir diğerini yeni pozisyona zorlamak için salıverildi.

    unutmayın bu süreç denilen nane binlerce kck'lının tutuklanmasıyla başlandı. sakine cansız'ın paris'in orta yerinde mit tarafından öldürülmesine, roboski'de insanların paramparça edilmesine rağmen devam etti. devam da edecek, olansa iki tarafın kanına girdiği bir dolu masuma olacak, hepsi de bu.

    akp'ye dair bir şey deme gereği bile bulmuyorum... peki pkk ne kadar samimi bu "süreçte" bir kere bir toplumsal barışmadan, üstelik 30 yıla yayılmış, hala kan sızan bir yaranın kapanmasından bahsedeceksiniz, ama akp'yle oturup ne konuşulduğunu kimse bilmeyecek.

    bilmezse ne mi olur, kapalı kapılar ardında tekmeler atılmaya devam edilir, işte aynen böyle.

    üstelik öylesine samimiyetsizlik var ki, imralı kayıtlarından öğreniyoruz ki, devletimiz ve pkk masaya oturup suriye'de ortak ordu kurup operasyon yapmayı, mit'e müsteşar yardımcısı tayin etmeyi görüşmüş. öcalan'ın keyfi yerinde, şikin egosuyla koğuş arkadaşlarına "ya hakan fidan dedim, bunları hemen anayasal bir garantiye kavuşturun yoksa yüce divan'da yargılanırsınız".

    işte bu halet-i ruhiye ki, kürt hareketinin üç ay önce koroya girerek övdüğü hakan fidan'ın başında olduğu mit bugün pkk ve pkk medyası tarafından ışid'in ana sponsoru olarak anlatılıyor. bir erdoğan ayakta alkışlanıyor, bir "işte onu başkan yaptırmadık" lafları çıkıyor.

    ve benim fena halde midem bulanıyor.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap