86 entry daha
  • kadın düşmanı yurdumda, buna dair gördüğümüz örneklerden birisi daha. öyle ki, "yeni nesil insanlarda çocuk sahibi olma şımarıklığı" diye söylense, bunu tartışabilirdik. ama oraya bile yolumuz çok uzak; bu feodal bilinçaltları ile konuşulanların çoğu, kadını yok hükmünde saymaktan başka bir şey olmadığı için, görünen en yakın çıkışa, hedefe, hayata yolumuz çok uzak ve hatta bu yol, yol bile değil.

    şimdi, şu facebook,instagram vs. de hayatıma oldukça uzak paylaşımları, yer yer saçma olarak düşündüğüm fotoğrafları,anları falan ben de çok hoş karşılamıyorum. bu sadece çocuk meselesi ile ilgili olanlar değil ama. diyelim çalışır yorulurken, birinin kumsala ayak uzatmış fotoğrafını görmek de canımı sıkıyor. aslında o denli yakın olmadıklarını bildiğin insanların,sanki ölüme kadar kardeşmiş gibi neşe içinde eğlence fotoğraflarına da gözümün ucu ile bile bakmamayı istiyorum. yani olay sadece medyayı kullanma biçimi ve sahte göz boyamalar, bunların kişilerde yarattığı yalan tatmin duyguları, karşı tarafta yarattığı -yine sahte- mutsuzluk ve değersizlik, efendime söyleyeyim, ego büyütme ve ispatı çalışmaları ise, bunları konuşalım. konuşalım da, bunu ortadoğulu kadın düşmanı reflekslerle; kadını, anneliği yok saymadan, kişinin varoluşu, kendiliği üzerinden cümleler kurmadan yapalım.

    her insan çocuğunu sever, kutsar, kutlar. şehirde baby shower yapar, kasabada ne bileyim hedik günü falan yapar. bu; hayattaki en büyük başarısı, çocuk yapmak olduğundan değildir. doğal, içten, içgüdüseldir sadace, bu kadar basit, bu kadar anlaşılır bir konudur.

    annelerin, kadınların çoğu zaten yalnız ve desteksiz hissediyorken bu topraklarda, en azından onlara bu denli şiddetli önyargılarla yaklaşmayalım ha.
121 entry daha
hesabın var mı? giriş yap