7 entry daha
  • anadolu avrupa yönünde her akşam tekstilkent, hatta bazen avrupa konutlarına kadar olan trafiğin yüzde 90 sebebi olan gişeler. fsm girişindeki otomatik gişelere çevrilmesi burada trafiği biraz da olsun rahatlatacaktır. "kör nokta kazası nedir? nasıl yapılır?" konulu tez çalışmalarında bir numaralı inceleme noktasıdır. benim anlamadığım, en sağdaki gişelerde kamyonlar için ayrı bir ogs ve hgs gişesi varken, neden bu orospu çocuğu kamyoncuların en soldaki arabalara ayrılmış ogs gişesini kullanıp sonra trafiğin anasını sikip de en sağ şeride geçmeye çalışırken kör nokta kazasına sebep olmakta ısrar etmeleridir.

    burada trafiğe sebebiyet bir başka sorun ise, ibnetor hgs kaynakçılardır. hiçbir kuyruğa dahil olmayı kendine yediremeyen kaynakçı orospu çocukları, genelde emniyet şeridi kullandıkları gibi, aha bu gişelerde de hep en soldan, en soldan gire gire, neredeyse en soldaki ogs gişesinin önünü kapatacak şekilde kaynak yaparlar ve doğal olarak bunlara yol verilmeyince de orada ister istemez bir yavaşlama hatta durma daha meydana gelir.

    ilginç olan sürekli gişelerde bulunan ekiplerin gişelerde hiçbir varlık göstermemesi, hiçbirşeye müdahale etmemeleridir. sadece şu soldan girip sağa geçiş yapan kamyonculara birşeyler yapsalar bile yeterli.
52 entry daha
hesabın var mı? giriş yap