222 entry daha
  • bir tanıdığım kendi mesleğini yapmak yerine bunlardan olmayı tercih etmişti. bunun nedeni maaşı yüksek olmasıydı. hatta girdiği mülakatta kendisine "neden hostes olmak istiyorsun?" diye sorduklarında hayalindeki meslek olduğu vs. gibi yalanlar söylemek zorunda olduğunu söylemişti. "başka hiçbir meslekte bu kadar basit bir işe bu kadar maaş vermezler" dediğini hatırlıyorum. bu insan mühendisti ve mühendisliği yapmak yerine kolay ve ücreti dolgun olduğu için hosteslik yapıyordu.

    bu yüzden jet lag, met lag empati kurmaya çalıştığını iddia edenler işin iç yüzünü bilmiyordur.

    zaten oldum olası anlamam bu olayı: hosteslik seksi bir meslek olarak görülür, havalıdır vs. aynı işi yerde yapan adamı (otobüs muavinini) seksi bulan, havalı gören bir kişiye bile rastlamadım. hostesler gibi 1 saat değil 10 saat götü çatlayarak hizmet verir bu adamlar. ellerine geçen de asgari ücrettir. hadi empati kur şimdi amk. niye muavinlere empati kurmuyorsun da hosteslerin maaşı az oluyor onu bir açıkla hele. güzel ve uzun hatunlardan seçildikleri için olmasın??

    edit: entry'yi kısa kesmiştim şimdi devam etmek nasip oldu. bir günde 4 uçuş yapan hostesin mesaisi 9 saatmiş. vay amk! her gün 4 uçuş yapıyor değil mi o hostesler. size şöyle söyleyim mesela istanbul - adana seferini yapan bir uçağın hostesi o uçak alana indikten sonra dönüş seferinde bile yer almaz. yani 1+1=2 saat üst üste uçmaz. ha gün gelir 4 sefer de yapabilir. ama bu çok nadir görülen bir durum. bir muavin veya otobüs şoförü yedekli bile çalışsa 14 saatlik bir yolda sikilir. yok uçuş öncesi hazırlanıyormuş toplamda 3 saat ediyormuş. amk yolcu olarak bizim hazırlığımız daha uzun sürüyor lan. üstüne para veren biziz, senden benden fazla maaş alan onlar. ki yaptıkları iş bir servis. türkiye'de uçtan uca, uçuş yapmadığınız sürece ortalama bir uçuş 1 saat - 1 saat 15 dakika sürer. 15 dakika kalktın, 15 dakika indin. kaldı geriye yarım saat. onda da 1 sandviç, 1 çay verdi diye bu adam nasıl fazla çalışmış oluyor?

    yıpranma payından emekliliğe gelince madencilere ve hosteslere verilmiş bir hakmış. acaba nedenmiş? şantiyede adamın götü çatlıyor ona öyle bir hak var mı? yok. ağır sanayi işçilerinin ebeleri sikiliyor. onlara böyle bir hak var mı yok? denize açılıp 6 ay sonra dönen denizciler kara yüzü görmüyor. onlara böle bir hak var mı? yok. bir uygulamanın dünyadaki diğer devletlerde yapılması o uygulamanın çok mantıklı olduğunu göstermiyor. gördüğümüz gibi bir sik yapmayan hostesler aldıkları maaş yetmiyormuş gibi bir de üstüne erken emekli olabiliyor. dünyada bunun uygulanması bu uygulamanın doğru olduğunu göstermez sevgili mal değneği. "azıcık çalıştır o kafanın içindekini."

    bu ülkede asgari ücret karşılığı bir götünü siktirmediği kalan onlarca meslek dururken acıyacak meslek mi bulamadınız? standart bir mühendis bile hosteslerden daha uzun süre evini göremiyor lan! askerini, öğretmenini, doktorunu, gemi kaptanını vs.'yi saymıyorum bile.
128 entry daha
hesabın var mı? giriş yap