3 entry daha
  • bildiğim kadarıyla anlatayım fazlasını bilen varsa düzeltsin. az sonra infial olur yine okunmaz biliyorum ama denemek istiyorum.

    bazı ikili öğretim yapan okullar öğleden sonra suriyeli öğrencilere tahsis ediliyor. okulun idari personeli, öğretmenleri hatta yardımcı personeli bile okuldan ayrılıyor ve suriyeli kadro geliyor okula. ayrıca yine suriyelilere ait kiralanmış binalarda okullar var. buna ek olarak kamplarda da eğitim öğretim devam ediyor. finansmanı unicef ve emin olamadığım için adını vermek istemediğim bir vakıf tarafından karşılanıyor.

    özetlemek gerekirse. bu öğretmenler suriyeli çocukların türkiyeli çocuklarla birlikte okuduğu okullar için istihdam edilmeyecekler. ffon unicef ve bir vakıf tarafından bulunuyor. sadece suriyeli çocukların okuduğu okulda zaten türk öğretmen görev yapamaz, yapmamalı da. aynı şekilde türk okullarında da suriyeli öğretmenlerin çalışmaması gerektiği gibi.

    ben bunları sosyal medyada öğretmen gruplarında veryansın edenlere de anlattım ama öncelikle akp'li olmakla suçlandım. allah korusun dedim, bir daha izah ettim. bu ülkede yaşayacaklarsa dilimizi öğrensinler yoksa defolup gitsinler, dediler. yasal statülerinden bahsetmeye çalıştım, çocukların eğitim hakkından bahsetmeye çalıştım daha fazla hakaret ettiler. bir kere daha ırkçılığın ve cehaletin hep yan yana olduğunu ne kadar korkunç şeyler olduğunu anladım. üstelik eğitim seviyesiyle hiç alakası yok.

    unicef'in internet sayfasında buna dair haberler çıkmıştı ama ben denk geldiğim bir gazete haberini de burada paylaşayım: http://www.hurriyet.com.tr/egitim/27524143.asp
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap