638 entry daha
  • kafası islamcı çerçevede çalıştığı için salt amaç kabul edemiyor bazı şeyleri. amaca giden araç yüzyıllardır en iyi bildikleri şey olduğundan, başka bir şeyi kafa kabullenemiyor artık. büyük saçmalıyor, sırf kendi fikrini empoze edebilmek uğruna da bakir beyinleri manipule eden kişi.

    bir ateistin hiç tanınmadığı bir ortamda, sokakta yürürken, muhtaç birisine yardım etmesi nasıl bir fayda-çıkar çıtasına yükseltilebilir? verdiğim bir parça ekmek onu mutlu eder, çevremde beni tanıyan kimse yok, beni yüceltecek bir kişi, sonuç yok. salt yardım, paylaşım.

    insan sevmek, hayvan sevmek, yardımsever olmak, aşk, özlem gibi acaip karmaşık ve sebebi olmayan şeyler. bir sebebi yok bu sevginin. seviyorsun işte. bazen hatta "lan ben neden şuna aşık oldum, ne salağım" dediğin zamanlarda değiştirecek gücün olmuyor yanlışını bilmene rağmen.

    inancını sorgulamaya bile cesaret edemeyen, sadece korktuğu için iyi insanmış gibi davranan, inançlıyken bile yaptığı kötülüklere inanç altyapısı oluşturmaktan çekinmeyen, korkularının sebebi inançların yıkılması ile neye dönüşeceğinden kendisinin bile emin olamadığı milyarlarca insanla sebebi onlarca fikir yürütme ile sadece tahmin edilebilen milyonların iyilik anlayışı karşılaştırılıyor.

    çok ayıp, çok sahtekarca, çok cahilce.
335 entry daha
hesabın var mı? giriş yap