175 entry daha
  • yeni sezonunu beklemeye dayanamadığım şükela ötesi dizi. çekimleri ve oyuncuları hakkında ufak tefek birkaç bilgi vermek istiyorum:

    -ekip 2.sezon onayını sense8lerin doğum günü olan 8 ağustosta (8/8) verdi.

    -yönetmenler belirli bölümleri çekmek yerine belirli lokasyonlardaki sahneleri çekmiş. örneğin bütün chicago, san fransisco, londra ve izlanda sahnelerini wachowski kardeşler çekmiş. bunun yanı sıra mexico city ve mumbai sahnelerini james mcteigue, seoul sahnelerini dan glass, berlin ve nairobi sahnelerini ise tom tykwer yönetmiş.

    -sense8lerin sahnelerinde bilgisayar efektleri ya da dublörler kullanılmamış. bunun yerine yönetmenler değişik kamera açıları ve tekniklerle geçişleri sağlamış.

    -çekimler 8 ayrı ülke, 9 ayrı şehirde tamamlanmış. oyuncular toplamda 100 000 uçak mili yol katetmişler çekimler için. bu da yaklaşık olarak dünyanın etrafını 4 kez dolanmaya eş değermiş.

    -sahneler doğal olsun diye figürasyonda yerel aktörler kullanılmış.

    -yine gerçekçi olması amacıyla çekimler gerçek ortamlarda yapılmış. örneğin riley'nin djlk yaptığı sahneler gerçek bir klüpte, insanlar onun gerçek bir dj olmadığını bilmeden çekilmiş. lito, hernando ve daniela'nın gittiği güreş maçı ve seyirciler gerçekmiş. nomi ve amanita'nın san fransisco pride sahneleri de gerçek pride esnasında çekilmiş.

    -aml ameen bir keresinde nairobi'de otobüsü van damme'ı sürerken polis tarafından kenara çekilmiş. ekip durumu izah etmek zorunda kalmış.

    -jamie clayton gerçek hayatta da bir transgender. şahsen ben bir süre anlayamamıştım. gördüğüm en güzel trans kadın olabilir.

    -lana wachowski bütün ana karakterlerin panseksüel olduğunu düşünüyormuş.

    -miguel angel silvestre'nin ilk sahnesi nomi, wolfgang ve will ile olan grup seks sahnesiymiş.

    -dr. metzger'ın soyadı almanca kasap demekmiş.

    -oyuncuların bir çoğunun karakterlerle ortak noktaları mevcutmuş. örneğin doona bae, sun gibi seoul doğumluymuş, max riemelt de wolfgang gibi doğu almanya.

    -çok fazla ve beraber seyahet ettikleri için ekip artık kendilerini bir aile olarak görüyormuş. max riemelt ekibi berlin'de kendi evinde ağırlamış. doona bae seoul'da ekibin rehberliğini yapmış.

    -tuppence middleton ile doona bae'nin wachowskilerle ilk çalışması değilmiş. hatta ikisi beraber jupiter ascending'de rol almış.

    -keza max riemelt ile felix'i oyanayan max mauff da almanya'da bir filmde beraber oynamışlar.

    -jamie clayton'ın cinsiyet değiştirme ameliyatını yapan doktorun adı toby meltzer'mış. dizide nomi'nin doktorunun adıysa metzger.

    -sun'ın hapishane numarası 773'müş. rakamları iki kez topladığımızda 8 sayısını elde ediyoruz. (ilk önce 7+7+3=17, daha sonra da 1+7=8). 773 aynı zamanda wachowskilerin ana vatanı chicago'nun da alan koduymuş.
1008 entry daha
hesabın var mı? giriş yap