7 entry daha
  • sabah 8 akşam 6 çalışan bir beyaz yaka bu evrendeki ve diğer bütün paralel evrenlerdeki en acınası insanlardan biridir.köledir.hani bilirsiniz bi pavlov vardı.bu pavlov'un bi de deneyi vardı köpekle .işte o köpek gibidir.( teşbihte hata olmaz bebişim .) sadece buradaki koşullandırma aracı zil değildir.neden böyledir ?

    ister istemez sabahları erken uyanmaya başlar.işe geldikten sonra ister istemez saat 12 gibi acıkmaya başlar. akşam işi bittikten sonra direk gidip servisteki yerine oturur.

    ömürünün en güzel zamanlarının burda değmeyecek insanlar için değmeyecek işlerle harcandığını bilir. sıkılır.akşam iş bitse de gitsek der hep.istediği gibi giyinemez.kuralları vardır çalıştığı yerin.saçını istediği renge boyayamaz.istediği zaman izin alamaz.izin alırken bu değmecek insanın tribini çeker.sabah geç kaldığında hissettiği şey tarif edilemez .bunu sadece sabah geç kaldığında aynı hissi yaşayan sabah 8 akşam 6 çalışanları bilir.

    her sene enflasyon oranında zam için performans değerlendirmesine tabi tutulur. hep bir diken üstündedir.çünkü her zaman bir kovulma riski vardır.nedense devlet memurlarına özenir.hep o datça'ya gidip kendi yerini açma hayalleri var ya işte onlardan kurar. limitlerini zorladığı bir kredi kartı vardır kesin.genelinde maaşının ay sonuna kalmadan bitmesi problemi vardır.

    öğrenciyken bunların hayalini kurmamıştır tabi.ama bir defa takmiştır o zinciri ayağına.kurtulmak zor mu değil.sadece biraz cesaret istiyor.ama şu da bir gerçek ki :

    bu şekilde çalıştığı her gün cesaretini de kaybeder.en sonunda çalıştığı iş yerini veli nimet olarak görmeye başlar.hiç bir şeyinden şikayet etmez.o değmeyen insana yalakalık yapmaya başlar bunu da isteyerek yapar.

    yazık ya bize böyle bi şey haline gelmek için uğraşıyoruz, okuyoruz, didiniyoruz.mülakatlara giriyoruz , umut ediyoruz, bekliyoruz....ama mutlu olamıyoruz.
22 entry daha
hesabın var mı? giriş yap