4 entry daha
  • tek uzun metraj filmi olmasına rağmen ileride çekeceği filmleri tahmin edebildiğim yönetmen. ön yargının dozajını fazla kaçırıyor olabilirim ama tek referansla kendini anlattığını düşünüyorum.

    evet belki iyi bir yönetmen olabilir. estetik anlayışı ve filmde yakaladığı fotoğraf durağanlığındaki görüntüler başarılı olabilir. ama bu sadece yönetmen olarak seyrettirdiği tarzı ortaya koyuyor.

    gelgelim işin yazarlık kısmına yani senaryoya. kaleminin çok fazla popülist ve gereğinden fazla fetişist* olduğu görünüyor. hitap etmek istediği kesimde çok belli. bu kesime de ulaştığını ve sevildiğini söyleyebiliriz. bahsettiğim kesim ise 14-20 yaş aralığı*. bu kesimin çoğunluğunun, vampir vs. ve bunun gibi fantastik ögelerin ilgisini çektiği de malum. birde film siyah-beyaz çekilip, güzel müziklerde kullanılarak bu kesimin radarına oturtulması kolaylaşıyor.

    tabi birde işin reklam boyutu var. filmin pazarlanışı neredeyse filmin önüne geçti. festivallerde ilk olarak görücüye çıktığından beri "iran'ın ilk vampir filmi" dedikodusu dolaştırıldı. ileride filmin adından çok "iran'ın ilk vampir filmi" lafı hatırlanacak.
    sayın amirpour'un adını ileride çok duyacağımız kesin. bir kaç bağımsız filmle devam edip oscar'ın dayanılmaz cazibesine kapılacaktır.
    sayın amirpour'a tavsiyem klip yönetmenliğinide düşünmesidir. o dalda başarılı olacağına eminim. zira a girl walks home alone at night güzel kilplerden oluşan başarısız bir film.
5 entry daha
hesabın var mı? giriş yap