992 entry daha
  • aynı dönemlerde kurulmuş, ikisinin de kökleri blues müziğe dayanmak suretiyle rock müziği çok farklı yönlerde etkilemiş bir diğer efsane led zeppelin'le kıyaslayınca kendi adıma şöyle bir sonuca ulaştığım grup:

    jimmy page'in gitar üzerindeki hakimiyeti david gilmour'dan çok daha iyidir. gitarla ilgili olan biri iki gitaristin de canlı performanslarını dikkatle izleyip dinlediğinde bunu zaten fark edecektir.

    roger waters (her ne kadar kendisini sadece "pink floydun basçısı" olarak nitelendirmek cahillik olsa da) azımsanmayak güzellikte bas yürüyüşleri yazmış olmasına rağmen john paul jones'un rock dünyasına kazandırdığı rifler ve partisyonlar roger'ın işleriyle kıyaslanmayacak düzeydedir.

    konu davula geldiğinde bonzo'yu(bkz: john bonham) hipnotize olmuş şekilde izleyen biri olarak bence rahmetlinin baterideki üstünlüğü görsel ve işitsel bazda (ki muhtemelen teknik bazda da) nick mason'a toz yutturacak raddededir.

    david gilmour'un sesi ruhu bedenden ayıracak düzeye ulaşsa da robert plant'in tüm zamanların en büyük 3 vokalinden biri olduğu zaten malum (roger babayı bu kulvara katmadım bile)..

    gelgelelim benim için pink floyd her daim bu iki grup arasından gönül tahtımın sahibidir. buradan çıkarılacak sonuç:
    r.i.p. rick wright
651 entry daha
hesabın var mı? giriş yap