3 entry daha
  • (bkz: ondine'in laneti)

    malesef var böyle bir durum.

    soluk alma merkezi alt beyin sapında medullada bulunur. medullada bir felç meydana gelmişse düşünerek nefes almak zorunda kalırız. ve solumayı düşünmediğimizde de solunum durur.

    ondine yunan mitolojisinde tanrıları kızdıran bir peri. zeus tarafından her soluk alışını düşünerek yapma cezasına çarptırılmıstı. bir daha asla uyumamalıydı çünkü uyku onun için ölüm demekti.

    edit: sözlüğün bütün hipokondriyaklarını başıma topladım sanırım. beyin sapı felci mi geçiriyorum diye soran var. allah iyiliğinizi versin demek istiyorum.

    ben organik kökenli hastalık olanından bahsettim ama sizlerin bahsettiğiniz daha çok psikolojik kaynaklı bir durum olarak gözüküyor. nefes tutmakla ölünecek olsaydı intihar etmek pek bir zahmetsiz olmaz mıydı? istersen hiç nefes alma. en fazla bayılırsın, hatta bu bile olmaz ya neyse oldu diyelim. otonom sinir sistemi kortexi yani beynin düşünen kısmını devre dışı bırakır, kontrolü tekrar ele alır ve nefes alıp vermeye devam edersin. siz enerjinizi başka şeyler düşünmeye ve yapmaya harcayın. böyle şeyleri bizim için halledecek otomatik pilot donanımına sahibiz zaten.
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap