5 entry daha
  • temmuz ayı içerisinde tüm günü geçirmek niyetiyle gidip 2 saat tahammül edemeden döndüğümüz, plaj diye adlandıramayacağım sulak alan. kurbağalıdere'deki atığı denize boşaltmak gibi bir rezaletten sonra hala marmara'da yüzmeye niyetlenen, bir de üstüne nakibey'i seçen var ise hazırlıklı olması adına belirtmek isterim ki;

    -ilk olarak sitesindeki rezervasyon gerekliliği ibaresine takılıp arayıp kendilerini rahatsız etmeyin. ha yok "ben garanticiyim yok yere gitmeyeyim arayıp sorayım" gibi bir ısrarınız var ise telefonlarını açan yaşlıca adam tarafından terslenmeye hazır olun. "yok dedim hanfendi. yok rezervasyona gerek.yok!" adam yaşlı ama ruhu genç kalmış. atarlı ergen gibin.

    -telefonda yediğiniz atara doyamadınız ve yola çıktınız. mülteci gemisi tadındaki ada vapuruyla büyükada'ya ulaştınız. sahilde sizi yolunuzdan çevirmeye çalışan diğer plaj fedailerini de aşmayı başardınız ve nakibey'e ulaştınız. o da ne? işletmeciler de yaşlıca adamın kıymetini anlamışlar ve kendisini girişteki kapıya konumlandırmışlar, bugün şanslı gününüzdesiniz. ücreti ödediniz ama hala akıllanmadınız ve yazılı ikazlara takılıyorsunuz. "pardon burada biletinizi saklayın, çıkış yaptıktan sonra girilmez yazıyor ama bilet vermediniz?" diye sordunuz. yaşlı amca fırsatı değerlendirerek "elindeki fiş ne!?" diye sizi paylıyor. yanınızdaki türkçe bilmeyen sevdiceğiniz beden dili ve enerjinizden anlayıp "oha ne kadar da çemkirik bir kadın" demesin diye amcayı kibarca ikaz ederek sinirinizi içinize atıyorsunuz. "aman ali rıza bey ağzımızın tadı kaçmasın" diye kendinizi teskin edip merdivenlerden iniyorsunuz.

    -indiğinizde sizi ilk karşılayan, üstü birbirine yapışık onlarca şezlongla dolu çim halı oluyor. işletmeciler sizin sosyalleşmenizi istiyor gençler. ayrıca yanınızdaki tombul rus teyzenin maksimum bronzluğu yakalamak için 10 dakikalık periyodlarla göbeğine bacağına sıktığı bebeyağından sizin de payınıza 3-5 fıs fıs düşecek. hadi yine iyisiniz.

    - kıçınızın dibindeki şezlonglarda oturan plaj ahalisiyle sosyalleşmeye biraz serinledikten sonra devam etmeye karar verdiniz ve suya doğru ilerlediniz. sosyalliğe önem veren tesisimiz denizde de bu konuda hassas davranarak yüzlerce kişilik şezlong kapasitesine uygun 10 metrekarelik bir yüzme alanı oluşturmuş. denizin omuz boyunu geçmemesine de dikkat etmişler ki kendinizi boğamayasınız. ayrıca yüzme alanı size olduğu gibi işletmecilere de gereksiz genişlikte gelmiş olmalı ki ilgili alana kaydıraklar, oyuncak ıvır zıvırlar doldurmayı uygun görmüşler. iyi de yapmışlar. suyun içinde ayakta durmak neyinize yetmiyor? tatminsiz y kuşağı sizi.

    - denizde su dizinize gelecek kadar yürüyüp biraz dikilip şezlongunuza dönüyorsunuz. zaten bir şeyler içerek serinlemek daha doğru. biranızı açtınız, arkanıza yaslandınız. biraz huzur bulayım diye gözlerinizi de kapatıp son ses çalan müziğe yoğunlaştınız. etnik değerlerin de kıymetini bilen işletmemiz sizi niteliksiz pop şarkılarına, demet akalın-gülşen-serdar ortaç'lara maruz bırakmıyor, onun yerine kemençeye eşlik eden ismail türüt'ün mistik sesi size 35 dakika boyunca unutulmaz anlar yaşatıyor. bu sırada kendini bilmez bir takım müşteriler "on değil onbeş değil, yarım saati geçti kemençe dinliyoruz kardeşim manyak mısınız!?" diyerek müzikten şikayetçi oluyor. neyse ki hızlı aksiyon, müşteri memnuniyeti gibi zırvalar nakibey'in gündeminde değil ve elektronik efektlerle harmanlanmış kemençe sesi kesilmiyor. şanslı gününüzdesiniz demiştim değil mi?

    - "bu nezih ortamın tadı damağımda kalsın, bu güzellikten faydalanmak isteyen diğer insanlara da yer açılsın. tombul rus teyze bebeyağını daha çok paylaşsın" diye düşünerek horon tepe tepe kapıya yöneliyorsunuz. kapıdaki yaşlı ve huysuz.. aman pardon nur yüzlü amcaya ortam ve müzikle ilgili memnuniyetinizi ifade ediyorsunuz ve "müziği değiştirin dediniz değiştirecez kardeşim! ne acele bu alla alla!" çıkışı ile ağzınızın payını alıyorsunuz. geçmiş olsun.

    insanlıktan nasibini almamış faytoncuların sıska atların çektiği 4 kişilik arabalarına 5-6 kişiyi doldurup, hayvanları çatlatırcasına koşturuşlarını izleyip evinize dönebilirsiniz. ada keyfi de bir yere kadar.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap