4 entry daha
  • edit: bu entry'nin varligini bugun hatirladim. beni dikkate almayin, kullanin kullandirttirin. hatta bagis yapin: https://letsencrypt.org/donate/

    mantığı ve amacı güzel. bir program yüklüyorsun, otomatik olarak sitelerine ssl desteği geliyor. tamam. peki ya program yüklemek istemezsen? ben şahsen hiçbir programın nginx konfigürasyonlarımla oynamasını istemiyorum.

    eğer ki program yüklemeden kullanacaksanız, sertifikaları her 90 günde bir yenilemeniz gerekiyor (program yüklendiğinde de öyle ama otomatik oluyor anladığım kadarıyla).

    evet, saçmalığın daniskası. neden yeniliyorum 90 günde bir olm? yap işte bir yıllık, her üç ayda bir uğraşmayalım di mi?

    ama let's encrypt'ci abilerin bu serzenişe de, söyle saçma sapan, ipe sapa gelmez bir cevabı var:

    "a person gets better at a task they have to do six times a year than one they have to do once a year. people are less likely to make mistakes, and more likely to set up reminders and make sure there is backup for when they are on vacation." link

    sana ne? sen niye benim adıma düşünmeye çalışıyorsun? sen sadece sertifikalarını oluştur, gerisine karışma. her allahın kulu programınızı yüklemek zorunda mı?

    saçma sapan işlerle uğraşarak güzelliğinin içine etmiş hizmet(?). hayallerim çöpe gitti. her 3 ayda bir yenilemeyle, sertifika değiştirmeyle uğraşacağıma gider veririm 3 dolarımı paşa paşa, alırım comodo ssl sertifikamı. veya illa da bedava istiyorsam gider wosign'dan alırım.
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap