8 entry daha
  • yanlış.

    hakaret etmek asla bir özgürlük değildir. demokrasiyi bir tarafından anlayanların uydurmasıdır. demokrasi bir kurallar rejimidir. yani demokratik toplumlarda toplumsal huzur için belirli toplumsal kurallar vardır. bu toplumsal kurallar arasında bir başkasına hakaret etme özgürlüğü yoktur; çünkü hakaret etme kişinin özlük haklarına saldırıdır ve kabul edilebilir bir şey değildir.

    bir şey için "sevmiyorum." ya da "yeterince güzel bulmuyorum." demekle "bence bok gibi.", "neden var ki?", "dinleyenler salak." demek arasındaki farkı anlayabilmek için belirli bir eğitim düzeyine sahip olmak gerekiyor. eleştiri, olumlu ya da olumsuz, varolan bir durumu ortaya koymak ve çoğunlukla da bunun üzerine daha iyisini kurmak için yapılır. eleştiri, bir nefret söylemi aracı olamaz. olduğu takdirde eleştiri olmaktan çıkarak hakaret etmeye dönüşür ki bu, yukarıda da belirttiğim gibi, özgürlük değildir. bireylerin benlik saygılarını, kişiliklerini ya da belirli özelliklerini incitici yorumları yapma özgürlüğüne kimse sahip değildir; siz bu hakkı kendinizde görseniz bile.

    siz, eğer kendinizde bir başkasına hakaret etme özgürlüğünü görüyorsanız, üzgünüm ama yeterince eğitimli değilsiniz demektir. bu yüzden de bu yazdıklarımı algılayabileceğinizi sanmıyorum.
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap