165 entry daha
  • mide bağırsak pasajınızda bu vitaminin eksikliğine yol açacak bir hastalığınız yoksa veya vegan beslenmiyorsanız eksikliğinin görülmesi çok ama çok zordur.(bitkilerde bulunmaz) karaciğerde en az 2-3 yıl yetecek miktarda depo halinde bulunur ve "fazlalığı" gibi bir durum söz konusu değildir. zira kendisi suda çözülebilir bir maddedir ve fazla miktarı aldığınız gibi böbreklerden süzülür.

    yukarıda saydığım iki durum dışında bir de yaşlılarda, hem yaşlılığın fizyolojik etkilerinden hem de -çoğunlukla- beslenme alışkanlıklarındaki bozukluklardan ötürü eksikliği görülebilir. onun dışında destek olarak b vitamini almak, idrarınızı hafif koyu ve kokulu bir hâle getirmekten başka bir işe yaramayacaktır.

    eksikliğinde ortaya çıkan semptomlar, sinir lifi kılıflarını saran ve hatrı en sayılır komponenti omega yağları olan kılıfların üretimi ve devamındaki sorunlardan ve kan hücreleri üretiminin bozulmasından ileri gelir. uyuşukluk, yorgunluk, unutkanlık, denge kaybı vs hep bundandır.

    lisede bilmezken ben de takviye almıştım fakat hiçbir işe yaramıyor. tabi benim gibi etobursanız. oturun ders çalışın, paranızı b vitamin desteği ürünlere yedirmeyin. öperim.
278 entry daha
hesabın var mı? giriş yap