7 entry daha
  • albans, diamat: bir ara buraya geri döneceğim, şimdilik değineceğim ufak bir iki husus var. zira arada polis telsizi parazit yapmış.

    öcalan'ın kaleme aldığı demokratik konfederalizm metninde "vergi" kelimesi dahi geçmez. vergilendirmeyle alakalı bir rejim (vergi rejimi abisi, sakin ol), idari bir model bu metin içinde yoktur.

    metinde pkk kelimesi yalnızca iki yerde geçer. geçtği yerlerde de "ama kürt tarafında genelkurmay benim komutam altında silahlı güçleri de pkk'ya ait olacak" gibi bir ifade bulunmaz. böyle bir yapısal düzenlemeden söz edilmez. "diğer tüm bölgelerin kendi vergisini topladığı gibi bizim buralarda da vergileri pkk toplar" gibi ipe sapa gelmez bir öneri de yoktur. "pek belli etmeyecek olsak da bizim bölgede eğitim benim ve pkk'nın tekelimizdedir" gibi bir niyet okumasına sebep olacak hiçbir cümle kullanılmamıştır.

    en fantastik bulduğum da şu: "yapabilirsek ırak, iran, suriye kürtlerini de konfederasyona katacağız ve türkiyedeki kürt nüfus 13 milyondan yaklaşık 20-25 milyona çıkmış olacak. bunların ikametini istanbul'a ya da izmir'e almaları da mümkün olacak bu arada." vay emenike demokratik konfederalizmin amacı, ıraklı kürtleri, barzanistleri istanbul'a kaydırmak, muhtardan ikametgahlarını çıkartmakmış. kafayı mı yediniz lan? yok böyle bir şey metinde. öcalan için bile fazlasıyla soytarılık bu.

    bunların tamamı yalan. bak hatalı demiyorum, yalan. güvenlik meselesiyle ilgili pkk'nın doğrudan pozisyonlandırıldığı metin kck sözleşmesidir. pkk'nın ideolojik güç olarak tanımlandığı, örgütün dönüştürüleceği idari modelde öcalan'a önderlik pozisyonunun ayrıldığı, gerillalara görevler tahsis edildiği metin de budur. demokratik konfederalizm metninde buları bulamazsınız.

    yalan, bir tartışma yöntemi değildir, bilgiye değil ahlaksızlığa işaret eder. yeminle bu memleket tahsilli cehaletten çektiğini hiçbir şeyden çekmedi. lan hepi topu 40 sayfa, 1 saat ayıraydın da okuyaydın bari. tuğçe kazaz mübarek.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap