5 entry daha
  • yanlış anlamadıysam burda ve şurda (bkz: #54519334) demokratik özerklik ile demokratik konfederalizmin karışıtırılmak suretiyle itibarsızlaştırılması veya yanlış bilgilendirme, çarpıtma vb denilebilecek gibi bir tespit yapılmış.

    öncelikle bir konuyu açıklığa kavuşuturalım; kck, dtk vb örgütenmelerin birbirinden farklılığı, işlevleri ve ciddiliği konusunda durum ortada. kürtçü hareketten bir çok kişi bir çok örgüte aynı anda üye veya birinden ayrılıp ötekinin kurucusu, birinin üyesi iken diğerinin eşbaşkanı oluyor ama sorarsan hepsi farklı birbiriyle alakasız falan deniyor. böyle karman çorman, gayrıciddi bir organizasyonda "bak bu bununla alakalı değil, farklı şeyler, karışıtırıyorsun" demek komik.

    üstüne bunu yapanda ben değilim. hdpli vekilleri ve belediye başkanlarının açıklamaları ortada; (bkz: vergi vermeyiz yardım alırız) (bkz: herkes bilsin kürdistan'ın 4 parçası birleşecektir) daha çok varda direk alakalı olarak bu ikisini aldım. bu iki açıklama sizin dediğiniz iki farklı organizasyonun taleplerinden. yani bir karışıklık varsa kimden dolayı olduğu ortada.

    üstüne çok açık bir şekilde demokratik özerklik, demokratik konfederalizm denen nanenin önceki aşaması...

    he çıkıp bunların bunları ayrı şeyler olduğunu söyleyenler var ama aynı kişiler bu süreçlerin devletin tepkisine ve ilişikilere göre şekileneceğinide söylüyor. yani; "özerken duruma bakacağız, yerine göre konfederalizme geçilebilir" durumu var.

    bu nedenle "demokratik konfederalizm metninde "vergi" kelimesi dahi geçmez." tespiti hatalı... demokratik özerklik bildirgesi ile zaten halledilmiş bir konu, yani demokratik konfederalizm metninde geçmesine gerek yok bundan sonra amaç diğer konfederasyonlarla birleşmek.

    -----------
    metinde pkk kelimesi yalnızca iki yerde geçer. geçtği yerlerde de "ama kürt tarafında genelkurmay benim komutam altında silahlı güçleri de pkk'ya ait olacak" gibi bir ifade bulunmaz. böyle bir yapısal düzenlemeden söz edilmez. "diğer tüm bölgelerin kendi vergisini topladığı gibi bizim buralarda da vergileri pkk toplar" gibi ipe sapa gelmez bir öneri de yoktur. "pek belli etmeyecek olsak da bizim bölgede eğitim benim ve pkk'nın tekelimizdedir" gibi bir niyet okumasına sebep olacak hiçbir cümle kullanılmamıştır.
    -----------

    bu tür tartışmalarda buna kulağın üstüne yatma deniyor ve seviye düşürmekten başka bir işe yaramaz.

    silahlı güçleri ve vergi toplamayı adam metinde atıf yaptığı pkk'ya vermiyecekte ne yapacak? kck sözleşmesi ortada, şu an bile gösterilerde çıkan kck asayiş, ydg h denen tiplerin yaptığı yol kesme, para toplama olaylarında fiili bir durum mevcut. yahu habur karşılaması denen olayda inen pkklıların alayı anında dtk, hdp ile alakalı oranizasyonlara dahil edilmişken neyin savunması bu?

    adına ne derseniz deyin, istedikleri düzende pkklılar açık ve seçik en üst yönetici grubunda olacaklar.

    olayı alakasız bir şekilde işin vergilendirme yönüne kaydırma ve "siz bu taleplere karşılık ne vereceksiniz hımmm" şeklindeki niyet okumayla karışık, hedef saptırmaysa ayrı bir olay.

    yahu şurda haksız devlet uygulamalarına, ayrımcılık, hukuksuzluk, akrabacılık vb şeylere sayfalarca yazı döşüyor, siyasi ve ideolojik baskı ve tahakküme karşı şeyler yazıp paylaşıyorsunuz. burada yazdığımız başta hdp olmak öncelikli amaçları gayet antidemokratik, özgürlükle alakası olmayan, baskıcı tek adamcı ve militarist bir bölge ve sonrası federasyon yapılanması.

    buna karşı denilenlerse sadece " öcalan olmasa gayet ilginç bir değil-devlet denemesi", " bakın vergilendirme baskta şöyle oluyor..."

    ciddi misiniz? yani bunlar sorun değil, problem değil size göre?

    nedir bu algıda seçicilik?.. ideolojik körlük?... yoksa sadece tatava yapmayalım, erken seçimde oylar hdp'ye mi?

    örnek verilen bask bölgesi zaten ispanya'nın en zengin bölgelerinden. vergi olayı formaliteden ziyade diğer bölgelerinin yükünü çekmek istememisinden. hdp'li birçok vekilin örnek gösterdiği ve istediği bir şekil. şu da var, bu ve benzeri konularda bölünme paranoyası diyenlerin örnek verdiği ispanya'da katalonya ile ayrılma konuları şu an gündemde.

    zaten ispanya ve ingiltere örneği veren hdplilerin ve buradaki yazarların esas kaçırdığı nokta şu; orada durum tam anlamıyla ekonomik ve kültürel bir mesele, sıralaması değişebilir ama olay bu. adamlar avrupa'nın ortasında yahu, ne savaş, ne içsavaş ne de sınırların değişmesi, milyonlarca kişinin mülteci konumuna düşmesi gibi olayların imkanı yok.

    sen ortadoğu gibi bir yerdi bunu örnek gösterip ayınısını talep edersen adama gülerler. sınır ülkende iç savaş, ülkende 4 milyon mülteci, 15-20 km güneyinde toplu kafa keserek, canlı canlı adam yakarak yapılan infazlar varken, 30-40 kişinin önünde elindeki a4 kağıttan ekolojik özerk bilmemne diye yaptığın ancak ahmaklık, saçmalıktır.

    talep konusu ile bitirelim; ispanya modeli zaten hikaye, biz elimizde olana bakalım; şu an için mevcut olan, istenen, bildirgesi, manifestoları, sözleşmeleri, ilanları yapılmış; başta hdp, pkk ve kck'nın talep ettiği öcalan'ın başta olacağı demokratik özerklik/demokratik konfederalizm taleplerine karşı benim şahsi olarak sunacağım hiçbirşey yok, ne anlaşabileceğim bir zemin, ne uzlaşabileceğim tek bir konu var.

    devlet baskısı, şiddeti ve tahakkümünden kaçmak için daha beterini isteyen, evet isteyen? bunun için uğraşan, bunu kendi yapan da değil, bunu şikayet ettiği devletten talep edenlerle aramda fikri ve kişilik bağlamında çok derin bir uçurum var.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap