63 entry daha
  • arkadaş ne çok biliyorsunuz yaa. kadın olarak ister istemez cevap verme gereği duyuyor.
    haliyle bazılarına cevap verirken kendimden ve çevremden örneklerle gideceğim.

    - kilo verin şişmanlara hiçbir şey yakışmaz: bu mantıkla ve aşağıda vereceğim ilgili bkz. daki entryleri baz alırsak bana hiçbir şey yakışmaz. bu mantıkla benim dışarı bile çıkmamam lazım. kaldı ki önünüzde seversiniz/sevmezsiniz beğenirsiniz/beğenmezsiniz ama pelin öztekin gibi bir örnek var. ha her kombin çok mu başarılı tartışılır (gerçi ben kötü olduğunu görmedim). kilolu olduğu dönemde bluz da giyiyordu, tayt da giyiniyordu, etek/elbise de giyiyordu.
    (bkz: sismanlarda igrenc duran seyler)

    - krem rengi girmeyin: krem rengi özellikle esmer ya da yanık tende gayet de güzel olabilecek bi renktir. kadını zarif gösteren bi renktir. üste oturan mini ya da dizaltı şık bi abiyeyle kullanılabileceği gibi, mini şort üstü oyuk kol uçuşan bej/krem rengi bi bluzla ayağa geçirilecek ayakkabısına göre spor ya da spor-şık bi görünüm kazanılabilir.

    - beyaz gömlek erkeksidir: aralarında en çok güldüklerinden bir tanesi. ortaokul ve ve liste dönemi hariç, o tarz bi gömlek giyen bi kadını ben gerçekten görmedim. neredeyse her kıyafetle kullanılabilecek bi gömlek çeşidi. dar vücuda oturanı, düzgün kesimli karpuz kollusu uygun kıyafetlerle gayet güzel ve kadınsı gösterir.

    - bol çizmeler giymeyin çok çirkin: bol çizme çeşitlerine/modellerine örnek vermeye kalksam burdan köye yol olur. bunu kendimden yola çıkarak söylüyorum. sene 2003 marka vermek gibi olmasın ama elbet kadınlarda gelecek fikir vermesi açısından faydalı da olabilir. harley davidsonın yarım çizmelerinden aldım. ılk maddeden de anlaşılacağı üzere gayet kilolu bir insanım. taytla beraber giyiyorum. çok şükür arkadaşlarım da poh poh almaktansa beğenmedikleri ya da sevmedikleri çirkin durduğunda söyleyebilecek insanlar. bir tane bile kötü yorum duymadım. o tarz bi çizme'nin de skinny jean olsun, tayt olsun, kısa şortla ya da etekle olsun giyip de çirkin olmuş diyeceğim bi insana yine rastlamadım. yılın 4 ay'ı izmir 8 ay'ı istanbul'da yaşıyorum. hani ufak bi şehirde az bir popülasyona göre değil yaptığım genelleme. hep benim karşıma güzel kombinleyenleri çıkardıysa demek ki *

    - ayakları çirkin olanlar açık ayakkabı giymesin/ kalın bilekli olanlar hal hal takmasın: şöyle söyleyim ciddi manada ayak fobisi olan bi insanım. yani çorabını çıkarıp tek ayak zıplaya zıplaya beni evin içinde kovalayan ruh hastası arkadaşlarım var o derece. giyim tavsiyesi ama örnek olarak veririm. kilo kadına yakışmıyor dersin saygı duyarım, yüze badana boya yapıyorlar dersin saygı duyarım. neden? çünkü bunlar insanın eğer kendini rahatsız ediyorsa düzeltebileceği şeyler. ama tutup da kendi genetiğinden kaynaklı bi olayla herhangi bir şekilde ameliyat olup düzeltemeyeceği bişeyse orada bi dururum. parmaklarını mı kestirsin? ayak taraklarını mı aldırsın? yapabileceği birşey var mı? yok. kaldı ki sen taraklı ayak beğenmiyorsundur, kimisi kemikli ayaklara bayılıyordur. kaldı ki yaptığı iş nedeniyle bile deforme olmuş olabilir. ben giydiği ayakkabı ve sürekli parmak ucunda durmaktan ayağı deforme olmamış bi balerin henüz görmedim. elbet vardır ama bana denk gelmedi. keza ayak bileği de aynı şekilde sen istersen 175 boya 45 kilo ol. kemik yapısıyla alakalı bi durumda ne yapabilir? bunu düşünen arkadaşlara kendimin nasıl başa çıktığımı söyleyim: bakma güzel arkadaşım.

    - babet giymeyin: sadece buna yakın çevremden ve babet giyen arkadaşlarımdan örnek vereceğim. 3 yakın arkadaşım var. en kısası 169, benim 175, bir diğerinin 175, birinin boyu 178. topuklu giydiğinde oluyorsun 185-190. kaldı ki bahsettiğim gibi kilom var ben topuklu giyince oluyorum bir dev. her elbisenin kıyafetin atına spor ayakkabı, sandalet de olmuyor. ayağı olduğundan geniş gösteren babet de mevcut olduğundan ufak gösteren de önemli olan doğru tercih. sizin başka öneriniz var mı "babet hala giyilmesin" diyen kişiler?

    - kırmızı obje özel bişey yoksa sürülmesin: senin sadece kırmızı deyip geçtiğin kırmızı, kadınlar için koyu bordodan koyu pembeye doğru giden markaya göre bile değişebilen belki 100'den fazla bir renk skalası *. yani kadınları bu kadar az tanırken bir de tavsiye verilmesi (özellikle buna. çok gülmüştüm okurken) gerçekten komik.

    maddeler halinde geçmeyeceğim bikaç şey daha söyleyim. yeni moda akımı olan düşük bel pantolonlar yüzünden özellikle genç kızların fizyolojisi değişti. eskiden beli inceltmek için sürekli korse giyerlermiş. onun en azından bir mantığı var. düşük bel pantolon sevdası yüzünden şimdi neredeyse her kızın garip bir göbeği ve yanlarında garip can simitleri var. moda, stil ve tarz birbirlerinden farklı şeylerdir. senin beğenmediğin yakası ilikli gömleği birisi öyle bir şekilde kullanır ki (ben o şekilde kullanmıyorum, savunmaya geçme durumu yok yani) "o yakayı açsaymış bu kadar güzel olamazmış" dersin.

    kesin diyen olacaktır "bu bizim zevkimiz sanane?" diye. yukarıdaki örnekleri bu nedenle verdim zaten. bişeyleri tavsiye verirken biraz önünü arkasını da düşünün. kadınları doğru düzgün tanımadan ya da konu hakkında bilip/bilmeden sallamayın diye. onca entry girilmiş. ben bu destanı yazarken * yenileri de eklenmiştir, mantıklı elle tutulan, kadın olarak "hem evet olabilir mantıklı" bir elin parmaklarını geçmiyor maalesef.
876 entry daha
hesabın var mı? giriş yap