5 entry daha
  • temmuz 2015 itibariyle giriş ücretinin hala aynı (2 kişi 500 nok) olduğu, birçoklarının lat/long'unu unutamadığı, motorcuların ise oraya gitmeyi/varabilmeyi bir ünvan saydıkları kabedir.
    o para ise içerideki sıcacık tesis içindir. zira hissedilen sıcaklık çok düşüktür (bkz: http://www.yr.no/…norge/finnmark/nordkapp/nordkapp/)
    dışarıdan tek kat görünen ve fakat 3 katlı olduğu içeriye girince ancak anlaşılan tesiste; hediyelik eşya, norveç tarihini anlatan bir müze, yöreye ait doldurulmuş kuşların sergilendiği ayrı bir müze, sinema, kilise ve döneminde ziyaret etmiş uzak doğulu bir şahsiyeti anlatır tütsülerle kaplı mistik bir odacık bulunur.
    tesis dışında ise o bilindik eğik yer küre sembolü (bkz: http://nordnorge.com/…norge.com/files/420988484.jpg) ile birlikte, müthiş bir boşluk hissi yaratan uçsuzluk vardır. evet 3 ay güneş batmaz orda, 3 ay da doğmaz zira.
    şanslı iseniz bir katil balina (bkz: orca) görebileceğiniz norveç'teki bir çok koydan da sadece biridir, ama hayvan gibi şanslı olmanız gerekir. bir daha olsa bir daha giderim denilesi bir yerdir belki de...
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap