• ülkemizde kamu sektöründe performans yönetimi henüz tam oturtulamadığı için dahilinde bulunan insanların neredeyse bir milletvekili gibi dokunulmaz olduğu alan. ancak son 25 yıldır da yeni kamu işletmeciği ve yönetişim olguları çerçevesinde reforma gidilen ve bu sayede esneklik, etkilik, etkinlik ve verimlilik kazandırılmaya çalışılan alandır. yine de gavurun ürettiği bilim ülkemizdeki torpilci geleneğin üzerinde pek işe yaramamaktadır. ancak bu politikalar **bir yandan da kamu hizmetine bağlanmanın şeklini değiştirdiği ve güvencesini azalttığı için anayasa madde 70. ile de çelişmektedir kimi noktalarda.

    bunun dışında, memurluk, sadece her iktidarın önem verdiği noktalardan biri değil, uluslararası arenada da önemlidir. 657 sayılı dmk oluşturulurken memurluk rejiminin nasıl olması gerektiği hakkında yaşanan tartışmalar** aslında türkiye'nin abd'yi mi, yoksa avrupa'yı mı benimseyeceğinin tartışmasaydı. çünkü bu bir politika transferidir ve dünyaya hakim olmak için kendi ürettiğiniz bilgiyi, bilimi, kültürü diğer ülkelere aktarabilmek önem arz eder emperyalist devletler açısından.
    velhasıl şahsımın da bir ömür kafasının kısmen rahat olabilmesi için bir sene boyunca kpss ve yds'ye kendimi adayarak dahil olmaya çabalayacağım alandır.
27 entry daha
hesabın var mı? giriş yap