29 entry daha
  • 186 dakikalık, 1961 yapımı film.

    " haberimiz yoktu? "

    eylül 2015 itibari ile imdb top 250 listesinde 147. sırada bulunan kadim savaş draması, halen bazı siyasi ve sosyal ecnebi çevrelerce amerikan ve yahudi propagandası konusunda ağır basan bir dönem filmi olarak nitelendirilse de ( stanley kramer ve dönemin amerikan hükümeti işbirliği varsayılıyor ), harika ve zaman zaman da ders niteliğinde olan diyalogları ile öne çıkıyor.

    bütün bunlar bir yana, dünyadaki hukuk, siyaset, iç işleri ve "olayları yaşandığı döneme göre sorgulama" konularında da bir hayli zihin yormanızı sağlayacak olan yapım; içerisinde sık sık geçirdiği "neye inanacağımı bilmiyorum!" cümleleri ile de aslında bazen olaylar ya da tarih konusunda ne kadar çaresiz kalınabileceğini de vurgulayabiliyor.

    oyunculuklar da ise dönemi ve sonrası için de sağlam bir kadro bir arada. film içinde parlayanlar ise sinema tarihinin etkili avukat performanslarından birini sergileyen maximilian schell ve kararlı, direkt "american" karakteri ile richard widmark.

    aksiyon ya da olay örgüsü üzerinden ilerlemeyen film; araştırmadan, yalnızca türüne ve popülerliğine bakarak izlemeye kalkan bazı sinemaseverleri durağan ve ağır temposu ile zorlayabilir, bunu da uyarı olarak potansiyel izleyiciye hatırlatmalı. yapımdan "alacağınız" çok şey var, keza bu yüzden " seyirlik bir klasik" arayışı yerine, sabırlı ve meraklı vaziyette izlemeniz tavsiye olunabilir.

    8 / 10.

    her eve imdb
67 entry daha
hesabın var mı? giriş yap