1 entry daha
  • kürşat başar'ın 4 ana bölümden oluşan denemeler kitabı. 1997 basım kitapta 2015'i yaşatmaktadır.
    tam olarak iğreti yaşamlar bölümünde şöyle yazmış kürşat başar:

    --- spoiler ---

    yazlıkta oturan insanlar gibiyiz. hepimiz iğreti hayatlar yaşıyoruz.
    her an toplanıp gidecekmiş gibi...
    oysa gidecek kışlık bir evimiz yok.
    evimiz burası. ama bir türlü yerleşemiyoruz. yıllardır yapmamız gerekip ertelediğimiz tamiratı yapmıyoruz, yeni eşyalar almıyoruz. nasıl olsa taşınacağız diye komşularımızla tanışmıyoruz. döküntü eşyaların içinde, kimi bavulları açmadan öylesine günleri geçiriyoruz.
    sürekli olarak rejim tartışması yapılan bir ülkede işlerin yoluna girmesi nasıl sağlanabilir ki?
    kavramlar bile yerine oturmuyor bir türlü. hepsi havada uçuşuyor.
    hükümete tasviye kararları sunan milli güvenlik kurulu antidemokratikbulunuyor. ama kimse, örneği görülmemiş bir biçimde neredeyse kral gibi yetkililere sahip, dediğim dedik, elindeki sandalye çoğunluğuyla ülkeyi istediği yöne götürebilecek güçte başbakanlara şaşırmıyor. onu demokrasinin gereği sayıyor.
    etnik kökene dayalı parti kuran, ensesinden tutulup içeri atılıyor. insanları inanan, inanmayan diye bölenlere kimse sesini çıkartmıyor. suç 'devletin yanındayız' diyenlerce işlenirse görev sayılıyor, başkalarınca işlenirse cezalandırılıyor.
    hastanelerin içler acısı hali için tartışma programları yapmak kimsenin aklına gelmiyor. ama hastanelerde türbanlı doktor olsun mu olmasın mı diye neredeyse referandum yapacağız.
    eğitim sisteminin geriliği, nasıl yenileneceği kimseyi ilgilendirmiyor da, imam hatiplerin orta kısmı deyince yer yerinden oynuyor.
    insanlar enflasyon karşısında yıllardır perişan, ama bunun için gösteri yapmıyorlar. israil bayrakları yakmakla ya da laiklik gösterileriyle uğraşıyorlar.
    evet, cumhuriyetin temel ilkelerinde artık bir uzlaşma sağlamanın ve bu anlamsız kavgayı sona erdirmenin zamanı çoktan geldi.
    ama kendi evimizin yazlık olmadığını, gidecek bir kışlığımız bulunmadığını anlamak ve burada daha güzel bir yaşam kurabilmek içn ülkenin acil, temel sorunlarının çözümünde bir an önce anlaşmamız gerekiyor.
    çünkü bunların hepsi rating açısından ilginç olmasa da yıllardır yaptığımız gibi yıllar sonra da dönüp dolaşıp aynı noktaya gelmememiz için büyük önem taşıyor.
    --- spoiler ---
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap