32 entry daha
  • hayatınızın derinine soktuysanız, tek başınıza baş edemezsiniz. bu kişilerin besin kaynağı olarak diğer insanların ortaya çıkmasını sabırla bekleyebilir, sonra bakmadıkları anda sıvışabilirsiniz. yine de sizi düşman bellemeyeceğinin garantisini veremem.

    sizi düşman bellerse hayatınızı sikmek için elinden gelen her şeyi yapabilir, hayatınızı zorlaştırmak için her türlü yalanı söyleyebilir, çevrenizdeki insanların kandırabildiği kadarını kurduğu yalan örüntüleri ile kandırarak sizden uzaklaştırabilir, mücadele gücünüzü arkanızdan çevirdiği işlerle hepten budayabilir.

    sonra hayatınızdan atınca önce yıllar süren bir depresyonla baş edebilir, ardından da kalan sağlar bizimdir diye hayatınızı yeniden kurabilir, bu arada da narsist kişinin yalanlarını tartacak kadar akıllı olup sizin yanınızda kalmış dostlarınıza şükran duyabilir, bu kişiyle ilgili yıllar süren katatonik tutumunuzun arkasından sabırla açıklamanızı bekleyen arkadaşlarınıza ne olup bittiğini anlatabilir ve onlardan da hakkınızda anlatılmış efsanevi hikayeleri dinleyebilirsiniz.

    idare edemezsiniz çünkü bu kişi eninde sonunda hayatınızda en değer verdiğiniz şeyler ile kendisi arasında tercih yapmanızı gerektirecek bir durumu senaryolaştıracaktır. kendisini seçerseniz hayatınızı birinci elden siker. kendisini seçmezseniz, bkz. 2. paragraf.

    yıllar soran o depresyon sonrasında dinlediğiniz olaylardan bu kişinin ördüğü yalanlar silsilesini (size ve çevresine çok uzun yıllardır söylediği) bir değerlendirir, oha dersiniz. sonra da bir daha karşınıza çıkıp sizi sikmeye çalışırsa bu yalanlar silsilesi ile kurduğu hayatın ipini çekebileceğinizin bilinciyle derin bir nefes alır, kaybettiğiniz senelere geçmiş olsun der, yeniden hayata sarılırsınız.
1995 entry daha
hesabın var mı? giriş yap