6 entry daha
  • küçük çocukların gelişim süreçlerinde hep bilindik özellikleri göze çarpar. hatta bu nitelikler veya huylar kötü şeyler dahi olsa dikkat çekip eş dost tarafından sevecenlikle kabul edilir ve "ehehe ne şeker şey" diye geçiştirilir. çocuk nasılsa ya.. ondan..

    mesela nedir bu mevzubahis huylar ve karakteristik nitelikler; kısaca örnekleyelim dersek inatçılık, taşkınlık, sakinlik, hovardalık, yaratıcılık, vurdumduymazlık, sevecenlik diye giden ve az önce de bahsettiğim gibi daha çocukken farkına varılabilen hallerdir. tabi bunların bir kısmı çok çabuk dikkat çeker ve çok fazla oranla çocuklarda aynen görülür.

    muhalefet olmak daha doğrusu muhalefet etmek de bunlardan biridir. bakın küçük çocuklara, ebeveynlerine veya kardeşlerine o da olmadı arkadaşlarına karşı kullandıkları en belirgin yaklaşımları muhalif olmalarıdır. herşeye inatla karışık itiraz ederler ve bu gözden kaçmaz. e çocuk bu edecek tabi. işine gelmez, aklı almaz vs..

    biz gelişkinler de hatta daha yoğunlukla iş bu çocuğun ana babaları da en çok tesadüf ettiğim şeyi yapmakta gecikmezler. çocuğun takındığı belirgin davranışa göre meslek seçme işidir. işte yakın zamanda, arka arkaya bu şekilde çocuklara sahip olan birbirinden farklı ailelerin çocuklarına bu huyları için yakıştırğı bir meslek var. "muhalefet başkanı". ne demekse artık.

    çocuk ortalıkta vınn vınn diye oradan oraya koşarken geçen şöyle bir konuşmaydı..

    - ... siz de öyle olmadığını anlatın.. anlar bence.
    - ay yok bu çocuk çok inatçı. hemen karşı çıkar. çok muhalefet!. uğraşamam.
    - hımm.
    - bela bela.. muhalefet başkanı olcak büyünce.
    - ?!

    sonrasında gözümde canlandırdım. çocuğumuz büyümüş, serpilmiş ve nihayet derslerinde üstün başarı göstererek muhalefet başkanı olmuştur. bir gün kahvede ..

    - oo haldun yeni işin hayırlı olsun. muhalefet başkanı olmuşsun?
    - evet.
    - sen iyi para alıyorsundur ha.
    - hayır!

    alayına inat ölümüne muhalefet.
90 entry daha
hesabın var mı? giriş yap