2 entry daha
  • bir nexus 5 kullancısı olarak beni hayalkırıklığına uğratmıştır. deli gibi bekliyordum kendisini. sanırım yeni telefonum nexus olmayacak. halbuki hızlı güncelleme, saf android gibi özelliklerden oldukça memnundum. an itibariyle tanıtımına 1 gün kalan gelen haberler (daha doğrusu düzeltmeler) çok can sıkıcı:

    1) 2700 mah pil nedir yahu? nexus kullanıcısı 7-8 mm'lik telefon istemiyor arkadaş. şunu anlayamadı google. yapıştır 3000 mah pil, geç. yok efendim android 6.0 çok verimli olacakmış da bilmem ne. arkadaş diğer telefonlara da gelmeyecek mi bu 6.0. eee o zaman onlar yine daha çok pil ömrü sunacak.

    2) kamerada ois yok. yuh arkadaş. nexus 5'te var, ama gel gör ki nexus 5x'de yok. bu da bence ince telefon nanesinden. "daha ucuz olsun diye" palavrasına inanacak değilim. zira nexus 5 de ucuzdu.

    3) sd card yine yok. haydi 32 gb'lığını daha pahalıya satma derdindesiniz. 16 gb'lık nexus 5 ile idare edebiliyorum. ama yani nexus kullanıcıları sd card ister. saçmalık.

    4) kablosuz şarj yok. tamam kablosuz şarj çok matah bir şey değil ama oldukça kullanışlı. yine telefonu inceltme hesabına kesilmiş. halbuki ne kadar kalınlık katacak ki? yine saçma bir kesinti.

    5) ekran oranı. 5,2 inch'lik bir ekranın kasaya oranı söylendiği gibi %70 ise cidden büyük bir telefonla karşı karşıyayız. halbuki lg g2 gibi bir örnek var karşımızda. lg g2 5,2 inch ekrana sahip olmasına rağmen 4,95 inchlik ekranı olan nexus 5 ile aynı büyüklükteydi ve kullanımı da çok iyiydi. lg g2 kullanmış birisi olarak söylüyorum bunu. demek ki telefon büyüyor. o zaman tercih sınıfından da çıkıyor ister istemez.

    6) hala 2 gb ram var. tamam 2 gb ram işimi oldukça görüyor hatta 1 gb ram çoğunlukla boş. evet android işletim sisteminde boş ram lüzumsuz ram'dir. ama arkadaş 3 gb ram olsa fena mı? arka planda daha fazla uygulama verisi açık kalsa, geçiler daha hızlı olsa fena mı?

    7) 16 gb rom. arkadaş artık yeter 16 gb. hem sd card yok hem de 16 gb. apple yapıyor artık bir tek bunu. yap 32/64, hepimiz rahat edelim.

    yani sadece snapdragon 800'den snapdragon 808'e bir yükselme söz konusu. eh 8 mp'lik kamera da 12 mp'ye çıkmış. ama tabii yukarıda da söylediğim gibi ois kaldırılmış.

    açıkçası işlemci pek fark etmiyor. zira şu an en kral oyunu sd 800 ile 1080p'de geniş geniş oynarsınız. kaldı ki nexus kullanıcılarının çoğu öyle yüksek gereksinimler isteyen oyunları oynayan insanlar değil. evet little.big teknolojisi batarya verimliliği konusunda fayda sağlayacaktır ama 1080p ekrana zaten 2700 mah bataryamız var ve artık neredeyse bu seviye her telefonda little.big teknolojisini kullanılıyor. bir artı olarak da usb type c sayılabilir. ama yani o da yaygınlaşana kadar en az 2 yıl geçecek. şarj kablosu bulmak sorun olacak bu dönemde.

    hayalkırıklığı yaşadığımı açıklamam lazım. muhtemelen bana xperia z5c yolları göründü. hele hele sd 810'u zaptetmek için sony'nin çift soğutma bakırı kullanmış olması, telefonun batarya performansı, ois olmamasına rağmen başarılı kamerası, 2 gb ram dışında tüm aradığım özelliklerin bulunması ve en önemlisi saf android'e oldukça yakın bir yapıda olması (ki yeni bir arayüz geliştiriyorlar o tam materiyal tasarımına uygun olacak) beni kendisine çekiyor. aslında içindeki işletim sistemi saf android'e yakın olsa huawei honor 7 alıp geçeceğim ama öyle cicili bicili arayüz sevmiyorum. ya da belki gidip uzun süredir göz koyduğum htc m9 da düşünebilirim.
50 entry daha
hesabın var mı? giriş yap