426 entry daha
  • ya şu videoyu izleyen binlerce kişi içinde videonun başındaki organizatör ablaya değil de videonun sonundaki aşçı konseptli bölümdeki 2. başrole takan tek kişi ben miyim? hani şu kıvırcık saçlı kadının çikolata yedirdiği kadın. videonun gizli kahramanı ve muhtemelen milleti video göndermesi konusunda baskılayan en önemli kişi. perdenin arkasındaki isim.

    çok tanıdık geldi tipi. sürekli kocaman gülümsemesi ile çok pozitifim sevgi doluyum görüntüsü altında herkesin ağzından laf alan, herkese yetiştiren, herkesin kuyusunu kazan karakter bu. şarkılı bölümde en çok kendini parçalayan, en "eğlenen" karakter o dikkat edin. muhtemelen ya pazarlama iletişim müdürü ya da ik bir şeyidir. kimdir nedir çok merak ediyorum gerçekten bilen söylesin. o dev sahte gülümseme, çok mutlu ve neşeliyim tavrı, çalışanları varsa nasıl kök söktürüyordur hayal bile edemiyorum.

    neyse sonuç olarak sevindiğim şey şu, en azından videonun sonundaki oğlanın daha çok manzaralı müstakil lüks evlerde arabalarda takılması için didinen onlarca insanın "dramını" dışarıdan izleyince ne kadar tiksindirici bir şey olduğunu görüyor insanlar. aslında bu kadar ilgi çekmesinin sebebi de bu. belki bu kadar abartılı ve iğrenç şekilde değil ama siz de çalıştığınız ortamda mutlaka yağ çekmek zorunda kaldınız, nefret ettiğiniz bir insana gülümseyip cnm nbr ya dediniz, herkesin olduğu bir kutlamada üst düzey yönetici görünce hemen çok eğleniyormuş gibi yaptınız ve muhabbete girmeye çalıştınız; büyük ya da küçük kimi zaman bizim de dahil olduğumuz ve aslında tiksindiğimiz bir şeyi alenen görmemizi sağladı bu video.

    black mirror yapımcılarına göndermeli aslında. izlediğimde ilk hissettiğim bir distopya videosuna bakma hissiydi. ki gerçekten öyle. baştaki insanlara çerez parası gelen o meblağları kazanmak, hayatın boynumuza taktığı krediler, ev ve araba hayalleri, kocişkoyla kahvaltı keyfi, mis kokulu oğluşuyla tatil keyfi yapıp instagramda hava atmak için gereken tüm parayı bu şekilde kazanıyoruz işte. dev ve gösterişli masasında oturanların yere attığı kırıntıları toplayan insanlar. videonun başındaki daha büyük apoletlere sahip abla ise daha büyük kırıntılara ulaşabilen kimselerin adeta bir temsilcisi. daha büyük kırıntılara sahip olan sistemi daha da korumaya karar verir, çünkü o da bu yolla belki daha da semirecektir, belki bir gün masada oturma şerefine ulaşacaktır.

    neyin içinde yaşadığımızı, ne kadar korkunç olduğunu, aslında "ekonomik sistemlerin" bizi ne noktaya getirdiğini net görmek adına; iyi oldu, güzel oldu. yazının başına dönüyorum bana o kadının kim olduğunu söyleyin, tşk.
783 entry daha
hesabın var mı? giriş yap