12 entry daha
  • bir insan solcu olduğunu iddia ediyorsa filistin halkı için de, ezidi halkı için de, türkmen halkı için de, kürt halkı için de aynı mücadeleyi vermesi gerekir. bunları etnik milliyetçilik olarak yorumluyorsa solcu olduğunu sadece iddia ediyordur. bu iddia mesnetsizdir. kimse kendini kandırmasın. solculuk molotofla olmaz diyene de yanıt şudur: solculuk revizyonizm de değildir. egemen güç iktidarı şiddetle sağlıyorken solun şiddete şiddetle yanıt vermesi mi yanlış olandır acaba?

    (bkz: revizyonizmin keskin kokusu)
    (bkz: politikleşmiş askeri savaş stratejisi)

    egemenlerin şiddet olgusu gün gibi ortadayken küçük burjuva hümanizmi ve pasifizm taraftarlarının ezen ve ezilenin şiddetine karşı çekimser olduğunu iddia ettiği şiddetsizlik tavrı, aslında ayan beyan devletin şiddetini meşrulaştıran ve devrimcilere karşı saf tutan bir tavırdır. saffınız belli. devrim olduğu zaman küçük burjuva kaçacak delik arayacak çünkü zaten burjuva ve yerli işbirlikçileri çoktan kaçmış olacak. şiddet kullanmadan sağlanan bir devrim varsa beri gelsin bir anlatsın hele hangi devrimmiş o.

    hey top sakallı atatürkçü. sen bir burjuva devrimcisisin ve kendi burjuva iktidarını nasıl kurduğunu hatırla. birinci emperyalist paylaşım savaşında emperyal devletlere karşı gül dalı mı attın da tc'yi kurdun?

    (bkz: bizde iktidarı namlular kurar)
31 entry daha
hesabın var mı? giriş yap