52 entry daha
  • her bindiğimde saygı duyduğum efsanevi italyan şıklığı.

    o hatlar o çizgiler o bakışlar ve o duruş gerçekten bambaşka.

    şasenin ilk üretildiği tarihi 2001 olarak düşünürsek zamanının bir çok rakibinden deli manyak yol tutan araba. hatta bırakın o zaman arabalarını yeni elektronik destek sistemlerini saymazsak hepsinden daha önde bir araç.

    bir çok araç kullanıcısının şöyle bir talebi var hatta. tüm hothatch'ler elektronik sistemlerini deaktive edip bir pistte yarışsalar 147 aça aça birinci olur diye.

    bu aracın 1.9 dizel kilitli diferansiyelli 150 bg'lik canavarını 1 yıldır kullanıyorum ki her binişimde "allahım bu ne" demekten kendimi alamıyorum. viraj içinde tıpkı bir arkadan itişli kullanıyor gibi keyifle girmek ve viraj dönerken gazlamanın hissettirdiklerini anlatamam.

    ne yazık ki artıları olduğu kadar eksileri olduğu da aşikar. italyan şıklığı ve performansı gayet tatminkar iken akıllılığı için aynı şeyi söylemek pek mümkün değil.

    saçma sapan konuşlandırılmış sensörler sizi bazen yanıltıp elektronik hatalar verebilir, yol tutuşunun yüksek olmasını sağlayan ön takım ne yazık ki bozuk yolda çabuk ses ve sorun çıkarmaya meyillidir. ülkemizin saçma kasisli ve sürpriz çukurlu yolları en büyük düşmanınız olur ve azıcık büyük bir çukur gördüğünüzde ananızın eski kırığını görmüş gibi olursunuz.

    onun haricinde iç trim aksamı da titreşime ses yapmaya meyillidir.

    ancak dış ses izolasyonunda başarısı hiç de kötü değildir. tok kapı sesi de vardır.

    benzinlisinin motor sesi duyanları deli eder. dışardakilerin egzoz takarak modifikasyon yaparak aldığı sesi siz gaza dokundukça alırsınız. yüksek devirde kullanılması keyifli olduğu için de kullanıcısı hep basar haliyle benzinli motoru yağ yakar.

    ama az sayıda bulunan dizeli şaka makinesidir. özel seridir, tahmini 10 adet falan var ülkede. 40bin altına alınabilecek en iyi hatchback benim gözümde. eline verdiğim audi ww ford renault sayısını tespih tanesi gibi sıralasam buradan mekkeye tespih olur zikir çekilir.

    özetle:

    +yol tutuş
    +performans (muadillerine göre)
    +görsellik, dizayn

    -trim sesleri (bozuk yollar sağolsun)
    -hassas ön takımlar
    -sert amortisörler

    yine de ne olursa olsun o koltuğa oturduğunuz andan itibaren yarış arabası hissinden kurtulamazsınız. spor araç kullanmayı sevenler için özellikle 150 bg'lik model denenmelidir.
54 entry daha
hesabın var mı? giriş yap