72 entry daha
  • 124 dakikalık, 2015 yapımı film.

    hollywood ve biz müşterileri; boks temalı filmleri seviyoruz, ve sektör de "haliyle" 3-4 senede bir bu temada kalburüstü ya da seyir zevki veren yapımlar sunabiliyor.

    türünde, sinema tarihinde birçok şanlı "eser" var; bu açıdan bir efsane aramak yerine iyi çekilmiş, oynanmış ve sunulmuş, drama yönü baskın bir iş olması istenmiş belli ki southpaw'ın, başarılı da olunmuş denilebilir.

    efsane dizi sons of anarchy'in yaratıcısı kurt sutter bey yazımı filmde, iyi aksiyonları ile tanınan siyahi yönetmen antoine fuqua yine temiz iş çıkarmış; lakin aslında hikayede biraz hızlı geçilen noktalar da yok değil (bkz: spoiler) diğer yandan, tüm işleyişte; tahmin edilebileceği üzere; bir boks filminin olmazsa olmazı "intikam" teması ve türün kadim yapımlarından hatırlaycağımız öğeler de öne çıkıyor.

    oyunculuklarda ise, rüştünü çoktan fazlası ile ispat etmiş olan jake gyllenhaal oldukça başarılı, kısa ama öz rolünde rachel mcadams iyi ve etkili, akademi ödüllü forest whitaker ise klasik bir rolde olmasına rağmen güzeldi. minik yıldız oona laurence'i de yakın zamanda daha çok yapımda göreceğimizi tahmin etmek zor değil.

    iyi çekilmiş ve oynanmış, türünün seyirlik örnekleri arasına sokulabilecek, dramatik yönü de zaman zaman klasik sayılabilecek ama kudretli olan bir "boks" filmi deneyimi sizi bekliyor olabilir.

    7 / 10.

    her eve imdb

    --- spoiler ---

    ailenin finansal çöküşü aşırı hızlı geçilmiş, daha oturaklı anlatılabilirdi, bu hızlı geçiş biraz aktarımı basitleştirmiş. aynı özensizlik esas adamımızın davette yaptığı kısa "hayır" konuşması yaptığı an ve sonrasında yaşananlar bölümünü de içeriyor.

    --- spoiler ---
77 entry daha
hesabın var mı? giriş yap