4 entry daha
  • robert galbraith takma adıyla cinayet romanları yazan j. k. rowling'in, "guguk kuşu" (the cuckoo's calling) romanından sonraki ikinci cormoran strike romanı.

    betimlemeler, tasvirler, karakterlerin ve olayların ilginçliği, harry potter'da kendini hayli hayli kanıtlamış olan rowling'e özgü olma özelliğini taşıyor. yalnız betimlemeler ve tasvirler, "guguk kuşu" romanında olduğu gibi biraz fazla. romanın heyecanı ve sürükleyiciliği de "guguk kuşu"na kıyasla biraz düşük. ancak yine de kendini okutuyor, belli bir sürükleyiciliği var. kurgusu ve olay örgüsü fazlasıyla karışık. bunda, romandaki karakterlerin sayıca fazla olmasının da etkisi var. ancak olay örgüsü gerçekten çok farklı alınmış ve -gerekli mi gereksiz mi tartışılır- bir yerden sonra takibi de, olayların çözümü de zorlaşabiliyor.

    başarısız ve sansasyon peşinde bir yazar olan owen quine, son romanı bombyx mori'yi yazmaktayken, romanın taslakları yayın dünyasında ve özel hayatındaki insanlara bir şekilde ulaştırılınca, quine ortadan kaybolur. eşi leonora quine, kocasının bu âni kaybolmasını araştırması için dedektif cormoran strike'ı tutar. kaybolmayla ilgili yayın dünyasındaki ve quine'in özel hayatındaki pek çok kişiyi sorgulayan strike, owen quine'in terk edilmiş bir evde, aynı romanı bombyx mori'deki ana karakterine işlenen cinayet gibi (cinayetin aynısı) bir cinayete kurban gittiğini öğrenir. bunun sebebi de, owen quine'in bu son romanında, hayatındaki hemen herkesi farklı isimlerle yereştirmiş ve hepsiyle dalga geçerek bir nevi intikam alıyor olmasıdır. ne yazık ki, intikam almaya çalıştığı insanlardan biri gerçek hayatta kendisinden intikam almıştır. cormoran strike da bu cinayeti kimin işlemiş olabileceğini araştırmaya koyulur...

    https://birgariphayatt.wordpress.com/…h-ipekbocegi/
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap