5 entry daha
  • sinema teknolojisiyle çekilecek diziymiş. ya birader anladık 4k kamera kullanarak çekiyorsunuz çok iyi, hadi post produksiyonuda 4k yaptın aferin. televizyon bunu hd yayınlamayacak mı?

    şimdi tekniğe girip renklerden falan bahsedip, lenslere geçecekler, onun için şunu söyleyeceğim;
    tanıtım videosuna baktım, görüntü yönetmenide, ışık şefide bu işten anlamıyor. sen bunu 54k çeksende, ışık yapmayı bilmiyorsan, görüntü yönetmenliğinden anlamıyorsan, sinema teknolojisiyle çıkan sonuç brezilya usulü pembe dizi olur.

    eski brezilya dizilerini hatırlarsınız, hah şimdi gelişmişini biz yapıyoruz. bu kadar çok dizi olunca herkes görüntü yönetmeni, ışık şefi oldu. sonuç adam gece yarısı telefonu çalınca uyanıyor yatak odasında 5.6 diyafram (yani aydınlık kardeşim). ulan biraz amerikan dizisi seyredinde öğrenin dramatik ışık nasıl yapılır. ha diyecekler ki onlar 40, 50 dk bizimki dizi 2 saat. o konuda haklısın kardeşim, ama ışık yapmayı bilirsen o kabak ışığa harcadığın zamanda, parçalı ışıkta kurulur.

    bu yazdıklarımı ağır bulanlar olacaktır ama bu piyasada dizi çekipte görüntü yönetmeniyim diye geçinenler varya onlar aslında kamera operatörü. eğer sen dramatik ışık nasıl yapılır biliyorsan, benim için görüntü yönetmenisin. yoksa jenerikte adın geçmiş banane.
29 entry daha
hesabın var mı? giriş yap