23 entry daha
  • türkiye'nin en önemli edebiyatçılarından biriydi. politik kimliği nedeniyle popüler bir edebiyatçı olmadı, kendisi de bunun derdinde değildi zaten. işçi sınıfının, kadınların, sosyalistlerin, tüm ezilenlerin edebiyattaki sesiydi o.

    bir çok kez sohbet etme fırsatımız olmuştu kendisiyle, her konuda söyleyecek bir şeyi olan donanımlı bir yazardı. bazen tartışma esnasında fazla sinirlenebilse de karşısındaki kişide saygı uyandırıyordu her zaman.

    tam yoğun bir şekilde çalışırken telefonuma gelen bir sms'le öğrendim vefat ettiğini. ne yazık ki adnan abiyi* yalnız bırakmış bu sabah.

    ekleme: bir de küçük bir anekdot aktarayım.

    çocukluğumda çevremdekilerin en sevdiği şarkıları öğrenmeye çalışır, sonra gidip o şarkıları dinlerdim. babaanneme de ne zaman sorsam en sevdiği şarkıyı, sürekli buruk acı diye bir şarkıdan bahsederdi.

    o dönemin popüler şarkılarından olmadığı için, eh yaşın da henüz 6-7 olduğunu da düşününce sürekli o şarkıyla dalga geçerdim darbukacı diye. -evet kötü bir espri anlayışım olmuştur her zaman-

    sonrasında bir şekilde sennur sezer'le bir çok etkinlikte ve fuarda bir araya geldik. bir gün tesadüfen internette dolaşırken, buruk acı şarkısının söz yazarının kendisi olduğunu öğrendim. garip bir mutluluk olmuştu bunu öğrendiğimde içimde.

    şimdi sennur sezer hayatını kaybetti, babaannem ise artık günleri sayılı olarak yatağında ölümü bekliyor.

    kısacası hangi kapıyı çalsak karşımızda buruk acı.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap