1 entry daha
  • veganların kendilerince vicdanlarını rahatlatmaya çalıştıkları bahaneler.

    •elindeki tablet, cep telefonu veya bilgisayar ile internete giriyorsun bu aletleri kullanırken kalkmış küresel ısınma diye tatava yapıyorsun. bu aletler imal edilirken harcanan enerji ve atıklar o hayvanların yetiştirilmesi amacıyla doğaya verilen zarardan çok daha fazla ama sen bu aletleri elinden bırakıyor musun? tabi ki hayır.

    • çamaşırlarını yıkadığın makinede kullandığın deterjanların yapımını geçtim çamaşırlar yıkandıktan sonra çıkan atık sular toprakları ve suları kirletiyor, peki sen bu aleti kullanmaktan vazgeçiyor musun? tabi ki hayır. makine imal edilirken doğaya verilen zarardan bahsetmiyorum bile. gerçi bahsetsem de bu hassas arkadaşlar kalkıp ondan vazgeçecek değil ya.

    • sebzelerini muhafaza ettiğin buzdolabı ozon tabakasının anasını ağlatan gazlar salıyor, peki kullanmaktan vazgeçiyor musun? tabi ki hayır.

    • bindiğin veya kullandığın araçlar, uzun yolculuklar yapmak için kullandığın uçaklar ve bunların kullandıkları fosil yakıtların doğaya verdikleri bunca zarara karşı sen bunları kullanmaktan vazgeçiyor musun? tabi ki hayır.

    • "aaa bitki özlü şampuan", aa bitki özlü parfüm" diyerekten ayıla bayıla kullandığın ürünlerin ham maddelerinin elde edilmesi için çok değer verdiğin hayvanların evleri talan ediliyor, peki sen bu ürünleri kullanmaktan vazgeçiyor musun? tabi ki hayır. imal süreçlerinden bahsetmiyorum bile. he dostum yeşil sabun... nasıl imal edildiklerini bir araştır istersen.

    ilk kural öldürmeyeceksin, direkt olarak öldürmeyip yukarıda saydığım şeyleri yaparak dolaylı yollardan öldürüp "ama ben veganım" deyip işin içinden sıyrılmak ne kadar ferahlatıcı öyle değil mi?
    sanayi gelişiminden sonra üretilen bu ürünleri kullanmaya başladığımızdan beri hepimiz artık "katiliz"
    hoşunuza gitmedi değil mi?

    sen et tüketmiyorsun (vegan yaşam tarzı) ama teknolojiyi sonuna kadar kullanıp, o kendince vermediğini düşündüğün zararı fazlasıyla veriyorsun zaten.
    akıl ve merhamet demişsin ya aklın ver merhametin şu yukarıda sayılanları yaparken mavi ekran mı veriyor? kullandığın elektronik aletleri de hayvansal ürünler gibi boykot etmediğin sürece anca kendini ve kendin gibileri kandırırsın.

    her şeyden öte her insan kendi dilediğince beslenmekte özgürdür, bu arkadaşların tek sorunu kendi tercihlerini kafalarında oluşturdukları birkaç kritere göre yüceltip herkesi bu beslenme biçimine geçmeye zorlamaları.
62 entry daha
hesabın var mı? giriş yap