5 entry daha
  • evet bu dertten muzdarip nooblar toplanın bakalım yılların delisi ile terapi saatine hoşgeldiniz.
    panik atak sırasında yapmanız gerekenler:
    1. ölmek o kadar kolay değil bunu önce anlayın. bunu o panik ilk çöktüğü anda söyleyin kendinize ve inanın gerçekten öyle kalbim hızlı atiye nefesim darlandı diye ölmeniz baya zor hiç olmadı vücut shut down atar bayıltır yine hayatta kalırsınız. ölmekle bayılmayı karıştırdığınızı farkedin.
    2. nefesinizi ne olursa olsun inatla düzenli tutun. inatla diyorum zira çok zor ben anca 3 sene sonunda öğrendim ama baştan cesur olup o korkuya inat deneseymişim eminim daha erken kurtulurmuşum.
    3. delirin. bırakın rahat bırakın aklınızı "ben galiba deliriyorum" "galiba ölüyorum" korkusu bana aynı anda gelirdi bir noktadan sonra ilk geldiğinde ölmem ki amk gel napıyosan yap yeter kastığın demiştim ve öyle delirmiştim bir süre. ölmedim. delirmedim de. geldiği gibi gider ataklar korkmayın.

    uzun süreli yapılması gerektiğini düşündüklerim ise şunlar:
    1. ertelemeyin. bastırmayın. hayata dair kendinize dair susturduğunuz şeyleri ertelediğiniz şeyleri ve bastırdığınız şeyleri yapın.
    2. iyi bir doktorla beraber sorun üzerine çalışın. ilaç tedavisi tek başına yeterli değil. ancak atakları iyi kesiyor ve o sırada size gerekli sağlıklı zamanı sağlıyor. paranız varsa iyi bir psikoterapist ile çalışın. yok ise benim yaptığımı yapmayı deneyin. etrafınızda sağlam insanları tutun gerisini direk siktir edin. -mış gibi yapmaktan vazgeçin inanın en manyak halinizle bile sizi sevenler çıkıyor ve çok seviyorlar. işte onlar psikoterapist ordunuz.
    3. hayata dair bazı konulara dair yaklaşımlarınızı yeniden kodlayın.
    4. bende kritik sonuçları olan bir konu idi size de söyliyim: sindirim sisteminizi irrite eden şeyleri bırakın. ne hikmetse benim panik ataklarım ve gastrointestinal semptomlarım arasında güçlü bir ilişki vardı ve biri diğerini tetikliyordu. kahveyi bıraktıktan sonra mide bağırsak rahatsızlıkları kökenli ataklar azaldı.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap