• beşiktaş'ta aşırı güzel çikolatalı tatlıları ve şahane kahveleri olan nefis mekan.

    mekan, ilk olarak istanbul'da son zamanlarda rastladığım gerek iç dizayn gerek menü gerekse sunum olarak en başarılı cafe/çikolatacı konseptine sahip. menüyü elinize aldığınız zaman her şeyden söylemek geliyor insanın içinden* lakin biz tercihimizi chocolate bomb isimli tatlıdan yana kullandık. tatlıları siparişe göre o an hazırladıkları için ürünün siparişten sonra gelmesi bir 10-15 dakika alıyormuş. her tatlı da bu süre değildir tabiki ama chocolate bomb'ta öyleydi. fakat masaya geldiği anda beklediğimize gerçekten değdi. yumurta şeklinde çikolata topunun üzerine o an sıcak çikolata dökülüp topun içinden çilek ve muz dilimleri çıkıyor ve eriyen çikolatayla karışınca ortaya enfes bir tat çıkıyor. özellikle kullandıkları çikolata gerçekten çok lezzetli ve farklıydı. ürünün en öne çıkan özelliği bence buydu.

    içecek tercihimi ben bu kadar yoğun bir tatlının yanından americanodan yana kullandım. iyi ki de öyle yapmışım. abartmıyorum bugüne kadar içtiğim en iyi americanoydu. özellikle geçtiğimiz ay walter's coffee roastery'de söylediğim americanodan sonra uğradığım hüsranının üzerine(ki o da ayrı bir entry konusu onuda ayrıca yazacağım bir ara) starbucks'ın ne çok iyi ne çok kötü olan standart americanosu dışında bir daha içmem diyordum ki mendel's hem bu düşüncemi hem kahve lezzeti standartlarımı değiştirdi. bu arada bir de çay söylemiştik o da normal bardak ya da fincan olarak değil şık bir ahşap altlığın(belki tepside denilebilir) üzerinde son derece şirin ve çayı uzun süre sıcak tutan döküm bir demlik şeklinde geldi(sakın demliğe merak edip dokunmayın gayet yanıyorsunuz*). harman siyah çaylarıda gayet güzeldi fakat benim için sunumları çayın lezzettinin önüne geçti. ürünlerinin fiyatları da lezzetlerine göre bana gayet normal geldi(chocolate bomb 18 lira, kupada americano 6,5 lira, 2 fincandan biraz fazla çıkan demlikte çay 10 lira). sizzling brownie ve gece sefası aklımda kalan ürünleri oldu. sonraki ziyaretlerimde de onları denerim diye düşünüyorum.

    mendel's'ın facebook ve instagram sayfaları da bunlarmış. merak edenler bakabilirler. konumunu da kısaca şöyle tarif edeyim: akaretler kahve dünyası'nın tam karşısı. benden tam puan aldılar, tatlı/çikolata severlere özellikle gidip denemelerini öneririm.
30 entry daha
hesabın var mı? giriş yap