18 entry daha
  • gercekten keyiflidir. yeteri kadar donanimliysaniz ilgi alaniniza, calisma alaniniza, egitim seviyenize uygun bir sirket bulmaniz ve calismaniz cok da zor degildir.

    sirket kulturu calisma hayatinizda cok belirleyicidir. gayet rahat isteyenin istedigi saatte gelip gittigi, insanlarin parmak arasi terliklerle dolastigi, kopegiyle ofise geldigi sirketler oldugu gibi 8-5, takim elbise, business casual sirketler de bulunmaktadir. gorusmeye gittiginizde insanlarin giyimi kusamindan, is ortamindaki rahatligindan sirket kulturunu direk cozebilirsiniz.

    mutfaklarda sinirsiz abur cubur, icecek, hatta bira bile bulabilirsiniz. maksat calisanlar kendilerini evinde gibi hissetsinler. hatta eve gitmesinler oturup calissinlar.

    kapitalizmi ensenizde hissedersiniz. basariliysaniz gayet guzel yukselir ve karsiligini alirsiniz. dogru yerde/zamanda bulunursaniz hayal edemeyeceginiz noktalara bile gelebilirsiniz. oldugunuz yerde sayarsaniz kimse gozunuzun yasina bakmaz kendinizi kapinin onunde bulursunuz. her sey sizin sirkete yaptiginiz katki yonunde sekillenir. basarili olmak icin de altin kurallari sayayim: insiyatif aliniz, liderlik ediniz, elinizi tasin altina koyunuz.

    avrupa'nin kayda deger ulkelerindeki *** calisma hayati kadar sosyal haklara sahip olamazsiniz. izin gun sayiniz daha azdir. yeni dogum yaparsaniz dunyanin cogu ulkesindeki kadinlardan daha kotu haklara sahip olursunuz. yani sikayet etmeden devamli calismak zorundasiniz.

    ote yandan yine avrupa'nin kayda deger ulkelerine gore odeyeceginiz gelir vergisi ve sosyal kesintiler daha dusuk oldugu icin benzer bir pozisyonda cebinize daha cok para girer, ve yukseldiginizde maasinizi katlayabilirsiniz. o yuzden yukselmek sizi maddi acidan motive eder. daha cok calismaya ve basarili olmaya calisirsiniz. ve de sistemin carklari boylece donmeye devam eder.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap