4 entry daha
  • çadır kampı yapmak isteyenler için to do list:

    1. çadır, (yani), ne zaman kamp yapmak istediğinize bağlı olarak kalitesi değişebilir. eğer amacınız ilk bahar, yaz ve son bahar'da yapmak ise, 3 mevsim çadırlar gayet ideal. kış çadırları daha korunaklı ve haliyle daha pahalı.

    2. mat, çadırınızın büyüklüğüne göre mutlaka alınması gereken malzeme, kıçınızı topraktan dolayısıyla soğuktan koruyor. birazca kalın olanından alırsanız (yaklaşık 1,2-1,5 cm) rahatınız iyi olur.

    3. şişme yatak, bazıları ne gerek var mat yeter diyebilir, bence gerekli. tek katlı şişme yataklar iyi oluyor.

    4. uyku tulumu, kadınlarla erkekler için farklı yapılara sahip oldukları için, kadınlar daha çok üşür, erkeğe uyan tulum kadına uymayabilir. burada biraz dikkat. alırken dikkat etmeniz gereken, comfort sıcaklık özelliğine bakmanız, bu size rahat bir uyku için hangi sıcaklıkta sorunsuz bir şekilde uyuyabileceğinizi gösterir. limit değeri ise donmamak için gerekli limit sıcaklığı gösterir.

    5. termal içlik, uyku tulumunda yatacakken lahana gibi giyinip uyumamanız gerekir, terleteceği için bu durum kolayca hasta olmanıza sebep olabilir. bunun için en iyi termal içlik almak. bildiğin tayt gibi. bütün vücudunu sarıyor. ama çok işe yarıyor.

    bu 5 madde sizin bir gece rahat uyku çekmeniz için alınması gerekenler. geri kalan ince detaylar ne kadar rahat bir çadır kampı geçirmekle alakalı.

    lamba, fener, çakmak, kamp ocağı vb. aklınıza gelebilecek bir çok küçük ama önemli detayları ekleyebilirsiniz.

    edit: büdüt.
283 entry daha
hesabın var mı? giriş yap