38 entry daha
  • metallica'nın en iyi iki albümü olarak ride the lightning ve black albüm ele alınırsa yanlış kıyaslanacak iki grup. metallica'nın patlama yaptığı albüm ride the lightning (aslında tam olarak ride the lightning değil 1985 yılı), en çok satan albümü de metallica/black album'dür ancak en iyi iki albümü değildir. metallica'nın en iyi iki albümü master of puppets ve ...and justice for all'dur.

    master of puppets, thrash metal türünün en başarılı albümüdür ki thrash metal icra eden gruplar da dahil bunu herkes kabul eder. ride the lightning ile başlayan dönemde master of puppets metal müzik tarihine bambaşka bir boyut katmıştır. bugün halihazırda albüme ismini vermiş master of puppets şarkısı, metal müzik tarihinin en iyi şarkılarından biridir ve onlarca yüzlerce kez en iyi şarkılarından biri seçilmiştir.

    ...and justice for all ise progresif metale yön veren bir albüm olmuş, thrash metali zirveye taşımıştır. ki metallica bu dönemde ciddi anlamda metal müziğin zirvesine oturmuştur. heavy metalin babalarına saygısızlık edecek değilim tabi ama metallica'nın 1986'da başlayan popülaritesi 1988-1990 arası en yükseğe ulaşmıştır ve bugün hala bu zirveye bırak ulaşmayı, yaklaşabilen kimse yok.

    megadeth 90'larda kendi zirvesine ulaştığında metallica çoktan ununu elemiş eleğini asmış, farklı tarzlarda dolaşan bir grup olmuştu. megadeth'in geride kalmasının sebepleri bana göre dave mustaine'in "illa ben söyleyeceğim, başkasına söyletmem" inadı ve "hızlı ve komplike çalarsak en güzel müziği yapmış oluruz" düşüncesi. komplike müzik tabiki güzeldir ancak riffleri bir kaos haline getiriyorsa güzelliğini yitiriyor yine bana göre.

    yani şahsi düşüncelere göre kıyaslayacak olursak anthrax'i ya da slayer'ı da metallica'dan daha üstün kılacak ögeler bulabiliriz. metallica patlayıp dünyayı kavurduktan çok çok sonraları megadeth "ben de varım ve buradayım" diyecek işler yapabildi. megadeth'in en iyi albümü olduğu iddia edilen youthanasia piyasaya sürüldüğünde metallica çoktan "sert müziği" bırakmış, country'ye varan değişik tarzlarda müzik yapmaya başlamıştı.

    aynı dönemde müzik yaptığı gruplar içinde metallica'nın popülaritesine erişebilecek zaten yok da, megadeth bu başarıya, metallica'dan daha iyi olma onuruna sahip olabilecek bir grup değil malesef. megadeth illaki bir yarışa girecekse slayer'la girsin, ki ben megadeth'in slayer - reign in blood albümüne erişebileceğini de düşünmüyorum, şahsi kıyaslıyorsak.

    megadeth'i öne çıkaracağım derken 1981'den arta kalan ride the lightning albümünü kıyas almak komik oluyor, oldu olacak no life till leather'ı alalım.* metallica'nın prime'ı 1986 çıkışlı master of puppets albümüdür. slayer'ın prime albümü yine 1986 çıkışlı reign in blood albümüdür. megadeth'in prime'ı ise 1994 çıkışlı youthanasia albümüdür. yani megadeth metallica'dan daha iyi olmak için bi 10 yıl kadar geç kalmış.

    "bana göre daha güzel o zaman en iyi bu" demek yeni nesil gençlerin "justin bieber'ı çok seviyorum, bana göre beatles'tan daha iyi müzik yapıyor zaten daha çok satıyor" demesi gibi. müziği beğenmek tamamen şahsi bir iş, kimin daha iyi olduğunu ise satışlar, konserler, popülarite belirliyor. "onlar kıyas değil" demek, "benim beğendiğim en birinci" demek gibi.
190 entry daha
hesabın var mı? giriş yap