1 entry daha
  • serge lutens adlı firmanın ülkemizde adı en çok duyulan kokularındandır. 50 mililitre şişesi 300-400tl civarına denk gelir ancak gerçekten çok güzel kokar. paris'te ve dünyadaki butiklerde uniseks olarak satılır ve bence de hem kadın hem erkek kullanabilir ancak kokunun karakteri yoğun, şekerli, baharatlı olduğundan ergen yaşlara uygun değildir. erkeklerde olgun görünse bile 20 yaş altına, kadınlar ise 25 yaş altına ısrarla uzak durun diyeceğim bir tarzı var. özellikle kadınlarda 25 yaş desem de aslında çok daha olgun yaşları arıyor sanki. zira erkeklere bence daha çok yakışan bir hali var.

    koku karışımı ve doğallığı muhteşem. kalıcılığı da çok iyi. farkedilirlik başlarda çok iyi iken sonradan azalıyor ancak tarçın ve bala benzettiğim hali devam ediyor ve özellikle kış aylarında yün, polar ve kaşmir kıyafetlerde çok daha kalıcı oluyor.

    orjinalini edinmesi çok zor ama bir şekilde elde ederseniz sakın ha öyle çarşı pazara falan çıkıp hava atmaya kalkmayın. çünkü yapısı avrupalı biri için mükemmel olsa da ülkemizde alışkın olduğumuz bir tarzda. yani "hacı misi" tarzına yakın yoğun, baharatlı, şekerli, egzotik bir tarzda. özellikle de sosyal çevrenizde kokudan anlamayan, çakma parfüm kullanan, kışlık her parfümü hacı misine benzeten, yazlık parfümlerdeki (bkz: verdirmeyin çünkü çok var) ferah esans ile limon kolonyasının farkını anlamayan insanlar çoksa hatta zaten normal hayatta bile kamil ve kezban sıfatına yakışacaklarsa alacağınız tepki en iyisinden "ay çok güzel kokuyorsun, hacı misi gibi ama tam da benzemiyor sanki" şeklinde falan olacaktır.

    koku çok kaliteli ve rafine ancak ülkem şartlarında maalesef kıymeti pek bilinmez. fiyatı da ortalama gelir düzeyi düzeyi için çok yüksek olduğundan bir şekilde orjinalini temin edebildiğinizde boşa bol kepçe kullanmayın derim. zaten yaz mevsimiminde hiç kullanmayın.

    güzel kokudur, kalitelidir, severim, sevdirmek isterim.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap