7 entry daha
  • --- spoiler ---

    anne baba boşanmış.
    bir “kazada” (ne kazası olduğu söylenmiyor) ikizlerden biri sizlere ömür.
    ikizlerden yaşayanı kazadan sonra ölen ile sürekli konuşuyor, ölmemiş gibi davranıyor.
    anne de buna önlem olarak lukas yokmuş gibi davranıyor. artık lukas varmış oyununu oynamıyor.
    elias’ın kafa zaten lukas’ın ölümünden sonra iyi değil. yok ateş yakmalar, çakmak bulundurmalar, böcek beslemeler.
    elias zaten kardeşini, bir anlamda kendini kaybetmiş. hem bunun psikolojisinden ötürü, hem de annesinin ameliyatı sonrası gelen, yüzünü bandajdan dolayı göremediği, artık oyunu oynamayan kadının annesi olmadığına kanaat getiriyor ve tam anlamıyla kafayı yiyor. lukas'ın kaybı, annenin sargılı yüzle gelmesi ve depresyonda olması derken elias sen annem değilsin diyor. sonra gelsin anneye işkenceler.
    anne de evladını kaybetmiş. o da depresyonda nihayetinde. kocadan da boşanmış kimseyle görüşmüyor, yatağında uyuyormuş gibi yapıyor ve gizli gizli bir şeyler atıştırıyor. oğlu gelince hemen sargısını takıyor vs. belki lukas’ın ölümünden elias’ı sorumlu tutuyor. belki de lukas’ın ölümü sonrası ölmüş kardeşiyle konuşan elias’ın hallerinden gıcık kaptı, artık dayanamıyor ve anne bir şekilde elias’a da soğuk davranıyor.
    bence annenin ormanda çıplak koşması ve suratını göstermeden hızlı hızlı salladığı sahne elias'ın rüyasıdır. annesinin karnını deştiği ve böcek yediğini rüyasında gördüğü gibi.
    merak ettim: anne ameliyattayken elias'a kim göz kulak oldu? babam izin veriyor dediğine göre babası olabilir mi?
    dondurulmuş pizzayı kim sipariş etti?
    anne ameliyattan sonra eve ilk geldiğinde iyiydi, sonra neden birden kafayı yedi de kapıyı pencereyi açmıycaz, gelenlere yok diycez vs. dedi
    yine albümden çıkartılan ve anneye ikizi kadar benzeyen kadın kimdir?
    filmin sonunda ikizler ve anneleri çıkan yangını izliyorlar. herkes mutlu. o sahneden benim anladığım elias’ın daha önce lukas ile ölümünden sonra görüştüğü gibi annesi ile de görüşmeye devam edeceği ve üçünün mutlu mesut bir şekilde elias’ın kafasının içinde yaşamaya devam edeceği.
    okumalara doyamayanlar için okumalara çok açık bir film.
    --- spoiler ---
83 entry daha
hesabın var mı? giriş yap