5 entry daha
  • en kafa karıştırıcı kavramın baş rol oyuncusudur.

    bazı arkadaşlarım durduk yere kendini enerji vampiri sanır mesela. enerji vampiri an itibariyle kötü hissetmekte olan, yakınlarından yardım isteyen ve belki yine anlık olarak hırçınlaşan insan değildir. saçmalamak, bazan hayatın çok karanlık olduğunu düşünmek insana özgü, ilginç bir özelliktir ve doğaldır. normal insan böyle hissedebilir, ekstrem durumlarda bir dostun desteğini bir iki ittikten sonra kabul edebilir veya belki anında yanıt verip sizden gelen pozitif yardımla toparlamaya başlar. bunlarda zırnık sorun yoktur. o yüzden kendinize ve etrafınızdakilere haksızlık etmeyin, yaftalamadan önce ilgili insanın iyi yönlerine odaklanın.

    gerçek enerji vampiri iflah olmaz bir umutsuzdur. kendisi mutsuz ve olumsuz olduğu gibi, inatla ve sebatla siz dahil etrafındaki herkesi aynı karanlığa sürüklemeye çalışır. eğer ona uymazsanız bu sefer duygu sömürüsü yapar ve sizi iyi hissettiğiniz için suçlamaya başlar. bazı hallerde bu sözlere ve/veya direk eyleme dökülür.

    eline geçen her türlü silahı size karşı kullanır, biliyorsa zayıf noktalarınızdan vurmaya çalışır, bilmiyorsa tahminle yürür. sizi incitecek ne varsa önüne serer, bazan kışkırtır, bazan incitmeye kalkar ve siz de en az onun kadar beter hissedene kadar yakanızı bırakmaz. bazıları tek bir acı kesik atar ve kıvranmanızı izlemekten acılı bir zevk alır, bazıları üst üste bunu tekrarlar.

    enerji vampiri uzaktaysa sıkıntı yok. kendi mutsuzluğunu size sözlükten, sanal sosyal ortamlardan veya çok sık denk gelmediğiniz sosyal çevrelerden zerk etmeye, bünyenize yıkmaya çalışan tiplere hiç de aldırmayın. ancak aranızda bir hukuk, paylaşılmış şeyler varsa ve hele de bu insanları düzenli olarak görmek mecburiyetindeyseniz, daha beteri çok yakın akraba falansanız durum daha ciddi demektir. ilgili şahıs anne baba, kardeş veya eşse tespit etmeniz veya tedbir almanız daha zordur.

    mümkün olduğunca koparın bağlarınızı. dünyaya bir kere geliyorsunuz, bunu unutmayın. bunu derken önünüze geleni vampir ilan edin demiyorum. belki gerçekten öyledir ama azıcık sabır ve biraz daha geniş hoş görüden bir zarar gelmez. ayrıca hatanız varsa samimiyetle özür dilemek sizi küçültmez. sonunda siz karlı çıkarsınız. yok karşıdaki illa ki her denk gelişinizde veya canı istediğinde size kendinizi çok kötü hissettiriyorsa, ne kadar yakın olursanız olun, ilişiğinizi kesmeye veya mümkün olduğunca seyreltmeye bakın.

    bu arada size vicdan azabıyla yüklenmeye çalışacaktır ki bu vampirlerin en belirgin ortak noktası budur. izin vermeyin, yukarda sabırlı olun ve doğrusu buysa özür dileyin demiştim ya; siz zaten elinizden geleni yaptınız. bundan sonrası onun problemi, aslında öncesi de onun problemi. ona karşı hatalarınız olduysa bile, hakkıyla özür dilediyseniz ve o sizi bir türlü affedemiyorsa mesele yine ondadır. affetmeyi bilmeyen insan içten içe affedilmeye layık olmadığına da inanır. size kötü diyen biri aslında kendi eksikliklerinin acısını sizden çıkarmaya çalışıyor olabilir. bazan sizi sevdiği için incitiyordur, evet. sizi üzerek kendi kalbini yaralıyordur. en başta kendini sevmez enerji vampirleri, sakat severler. o yüzden sevdiklerini de sakatlayarak gösterirler önemsediklerini. canınızı seviyorsanız, kendinize bir parça da olsa değer veriyorsanız daha iyi bir muameleyi hak ettiğinizin bilincine varın. kafanızın karıştırılmasına, huzurunuzun bozulmasına izin vermeyin.

    her halükarda bir enerji vampirini incinmiş normal insandan ayırırken en güzel anahtarınız şu olur; normal insan bir noktada düzelmeye çalışır, daha iyi hissetmeye çalışır ve belki sizin yardımınıza ihtiyacı vardır, lütfen esirgemeyin. enerji vampiriyse ısrarla ve inatla sizi de kendisi gibi mutsuz hissetmeye ikna etmek için elinden geleni yapar.
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap