7 entry daha
  • henüz bu sezon fazla oyun izlemedim ondan kesin yargıya varamam ama bu oyunun bu sezonun en iyi oyunlarından biri olduğunu rahatlıkla iddia edebilirim. gerçi şimdi baktım da bu sezon da geçen seneden bildiğimiz vanya dayı, euridece'nin elleri, kontrabas, meraklısı için öyle bir hikaye vb. varmış. onlar da iyiydi ama bu oyunu ayrı bir beğendim. rahat spoiler verilebilecek bir oyun o yüzden fazla bir şey yazmayacağım ama hikaye de oyunculuk da iyi. tek perde ve 1 saat 35 dakika ama zamanın nasıl geçtiğini anlamadım. hatta daha uzun olsa izlerdim. bu oyuna gidip gitmemek konusunda kararsız olup da buraları okuyanlar varsa onlara "okumayı bırakın ve en yakın tarihte gidin, izleyin" derim.

    --- spoiler ---

    gerçekten de beğendim oyunu yalnız malum, senaryo gereği transfobik yerleri beni biraz rahatsız etti. o konu üstüne yapılan 3-5 dakika süren konuşmalar ve şakalar beni gerdi. hayır yanlış anlaşılmasın, hikaye ya da iğrenç adamın söylediği sözlere takılacak değilim tabii ki, tiyatro bu ve bu yandan da başarılı ama seyircinin bunlara gülmesiydi beni rahatsız eden şey. keşke fernando'nun o sözleri benim izlediğim salonda bu kadar pozitif tepki almasaydı. salondan salona değişiyordur herhalde.

    bir de bunun için tabii tiyatroyu yazan jordi galceran'a ulaşmak lazım ama benim naçizane görüşüme göre fernando'nun eşinin onu terketmesine, annesinin ölmesine ve erkek kardeşinin eşcinsel olmasına gerek yoktu verdiği tepkilerin özellikle "daha kötü" addedilir olması için. hatta bu haliyle sırf başına gelmiş bu olaylardan dolayı belki de fernando'nun kendini savunduğunu o yüzden böyle kötü tepkiler verdiğini de söyleyebiliriz. oysa ki fernandolar çoook iş dünyasında.

    "orospu çocuğu gibi görünen iyi bir insan aramıyoruz, iyi bir insan gibi görünen orospu çocuğu arıyoruz". ulan iş dünyası... ulan "corporate life"...

    --- spoiler ---
75 entry daha
hesabın var mı? giriş yap