1 entry daha
  • 1976'da avusturalya'da kurulduktan sonra rose tattoo, assult & battery, scarred for life gibi çeşitli albümlere imza atan grup, 80lerin ortasında dağılma aşamasına girer. angry anderson, grubu southern stars ve beats from a single drum albümleriyle ayakta tutmaya çalışsa da grubun orijinal elemanı olarak tek kalmıştır ve bu uğraşında başarılı olamaz. zaten beats from a single drum albümü avrupada anderson'un solo çalışması olarak basılmıştır.
    93'te guns n roses elemanlarının, özellikle de büyük bir rose tattoo hayranı olan axl rose'un baskısı sonucu grup yeniden biraraya gelir ve gnr'a avusturalya turnelerinde eşlik eder. fakat bu yeniden biraraya gelme uzun soluklu olmaz. turneden sonra bütün elemanlar yine eski işleriyle uğraşmaya başlayınca, rose tattoo yine tarihe karışır.
    1997'de anderson solo çalışmasıyla, rose tattoo parçalarına da yer verdiği ufak bir turneye çıkar. kelimenin tam anlamıyla gaza gelen anderson eski grup elemanlarını arar ve '98'de rose tattoo, basçı geordie leach haricindeki orijinal kadrosuyla tekrar toplanmış olur. bazı kadro değişimlerinden sonra grup wacken 2000'de sahne alır ve muhteşem bir performans göstererek "buradayız" mesajı verir sevenlerine. bu konser performansı 25 to life adıyla 2 cd olarak basılır.
    çeşitli turneler ve konserlere çıkarak yoluna devam eden grup, 2002 yılında da pain albümüyle, yıllar süren stüdyo albümü orucunu bozar.
    şimdilerde avrupa turnesini henüz bitirmiş olan grup, aynı hızla yoluna devam etmektedir. fakat maalesef prostat kanseri tanısıyla tedavi altında olan grubun beyni peter wells, 2004 yaz turnesine katılamamıştır.

    kendilerinden yeni yeni stüdyo albümleri bekliyoruz...
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap